Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A károsultakat büntették meg a falopásért

Több mint egymilliós büntetést kell fizetnie azoknak a monoki erdőtulajdonosoknak, akiknek ellopták erdejük egy részét - írja az Észak-Magyarország.
Az erdészeti hatóság tudomást szerezve arról, hogy jelentős mennyiségű fa eltűnt a Monok melletti erdőből összehívta a tulajdonosokat, felmérték kárt, majd közölték a tulajdonosokkal: büntetésre kell számítaniuk, mert nem jelentették be a lopást. Összesen 1 millió 215 ezer négyszáz forint bírságot kell megfizetniük. Az egyik kárvallott Galatóczki Ferenc úgy nyilatkozott a lapnak: nem érti a történteket, és igazából még azt sem tudja, hogy hol van erdőrésze, amit megörökölt. A határozatot hozó megyei erdészeti hatóság vezetője Csomós János az Észak-Magyarországnak elmondta: az erdészeti törvény pontosan szabályozza a teendőket, a felelősséget. Lehetőség lett volna arra, hogy mentesüljenek a büntetés alól, amennyiben idejében jelzik a lopást a rendőrségnél vagy az erdészeti hatóságnál. Ilyen jelzés azonban egyik hatósághoz sem érkezett. Az ügyben egyébként fellebeztek a tulajdonosok.

Olvasóink írták

 • 17. Kolompár Rómeó 2008. július 07. 15:24
  „klj_54: en is kulfoldon dolgozom, a kozterheket otthon fizetem, de ugy latszik, erre teljesen felesleges. Erre a torvenyhozoi, vegrehajtoi es bunuldozesi rendszerre.

  A tarsadalom fele termeszetesen vannak kotelezettsegek, ezzel maximalisan egyetertek. Eddig en is alkalmazottkent tamogattam a lumpenmonika-felek szabadsagmegvaltasat, a sok szerencsetlen hatranyos helyzetu kisebbsegit, a 200millas, de csak 200ezret ero honlapokat, stb. Kozben engem meg nyomott le az az orszag, amely ilyen korulmenyeket "biztosit" a lakoinak, hogy meglopnak es meg teged buntetnek.

  Ugyhogy most mar vallalkozokent majd en dontom el, hogy a bevetelem 70%-a hova megy, nem az allam.”
 • 16. klj_54 2008. július 07. 07:29
  „Sokak számára furcsa lesz amit írok:
  Én egy másik rendszer szülötte vagyok (1954) és talán ezért is érzem azt, hogy nekem vannak kötelezettségeim a társadalom felé.
  Ugyanakkor nem érzem magam itthon biztonságban, sem mint közlekedő, sem mint közember.
  Lásd: melegfelvonulás, mai közúti morál hazánkban.
  Én így próbálok védekezni, illetve ezen a módon keresem a helyem ebben a számomra felfordult világban. Mármint, hogy külföldön dolgozom és ezért fizetek minden közterhet itthon.”
 • 15. Ugye ez nem igaz? 2008. július 06. 18:58
  „Te jó isten!”
 • 14. Kolompár Rómeó 2008. július 06. 10:38
  „Nagyon helyes. Ez az esélyegyenlő és igazságos világ.

  Ebbe a kifordult világba belefér, hogy az áfacsaló lesz a ferpléj pénzügyminiszter, hogy a legnagyobb hazug és sz@rházi mondja azt, hogy "Jogszerűen és erkölcsösen jártam el világ életemben mindig. Üzletben, politikában, magánéletben egyaránt.", jelenleg miniszterelnök.
  Hogy a parlamenti honlapon azt írja magáról, hogy társalgási szinten beszél angolul és egy szót sem tud (hájájemlumpenmónika).

  És hogy ha valakinek elege lesz a tehetetlen hatóságokból, akkor áramot vezet a kerítésen BELÜLRE(!), ezek után őt sittelik le.”
 • 13. Ful 2008. július 06. 10:37
  „Csak tudnám, hogy amikor kommunistákat emlegetsz kire gundolsz!
  Azokra, akik az utódpártjuk vagy azokra, akik a módszereiket és a propagandájukat használják. Merthogy ez a kettő szinte egy és ugyan az. Lehet, hogy igazad van és csomagolni kellene, de akkor ki marad itt, hogy a szüleinket gondozza?
  Amúgy honnan van erdője annak, aki nem tudja, hol van?
  Miért van erdeje, ha nem törődik vele?
  A kárpótlások idején letaposták egymást, hogy legyen valamijük, most pedig nem törődnek vele.”
 • 12. adamik 2008. július 06. 01:39
  „10. hozzászólás klj_54
  Nem fizetek adót a magyar államnak. Rajtam sem kommunistasem cigány nem fog élösködni.
  Aki parazitákat akar hizlalni csak tegye nyugodtan, de nélkülem.
  Ha az ország vezetöivel lenne a probléma, akkor lenne megoldás. A legkeményebb diktátor is leváltható egy halk, rövid, diszkrét géppisztolysorozattal. (lásd Románia)
  Ha a lakosság többsége ostoba, önként és dalova háromszor szavazza vissza a kommunistákat, akkor nincs megoldás. A lakosságot nem lehet leváltani. Ebböl a helyzetböl csak egy kiút van : a Budapest - Györ - Hegyeshalmi . . . .
  Ahogyan a gyurcsányferi mondta: akinek nem tetszik, el lehet menni . . . .
  Nekem nem tetszett, hát elmentem.”
 • 11. sanyajhh 2008. július 05. 22:10
  „ez komoly? Ez Magyarország!! Ez durva és undorító. Nem az lenne az első, hogy kiderítsék ki lopta el? Persze nem nehéz, csak a legkzelebbi cigánytelepre kell ellátogatni, ehhez nem kell Columbo.”
 • 10. klj_54 2008. július 05. 21:39
  „6. hozzászólás adamik 2008.07.05 14:59
  Mint írod: elhagytad az országot.
  Ha az adót sem itt fizeted akkor semmi közöd ahhoz, hogy itt mi történik!
  nem mellesleg ezzel a mentalitással az Angolok nem tűrnek meg maguk között!

  Én sem itthon melózóm, de én minden jövedelmem után itthon fizetek!
  Tudod, nem elmenekülnöd kellett volna, hanem tenni a neked nem tetsző dolgok ellen, demokratikus módon.
  Ha egyáltalán ezt a fogalmat ismered.”
 • 9. dodó 2008. július 05. 21:01
  „Ez Magyarország! Várom a (volt) tulajdonosokat mikor kötelezik szegíny kátrányos helyzetű honfitársaink kárpótlására, hiszen nincs már mit ellopniuk, ergó nem jut piára meg játíkgípre!”
 • 8. hat 2008. július 05. 18:44
  „A tisztelt hatóság tesz valamit a bűnözők elfogása érdekében is, vagy csak erre a baromságra telik?”
 • 7. kudaj 2008. július 05. 15:04
  „ki az a tetves bunkó állat aki ezért bünteti meg a tulajt?a híradásokban meg röhögve hordják a cigók a fát közben veszi őket a kamera!megáll az eszem !a hatóság persze tehetetlen hiába jelenti be.persze mikor a sajóládi erdőt széthordták akkor se látott senki semmit igaz?polgári jogok mi?!mindegy ki akarja tönkretenni az országot fel kellene koncolni akár cigány akár zsidó!tetves élet de felment a pumpám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EMBEREK MIÉRT NEM MEGY AZ AZ "ÖSSZEFOGÁS"MONDJA MÁR MEG NEKEM VALAKI????????????????????????????????????”
 • 6. adamik 2008. július 05. 14:59
  „A kommunisták lételeme a káosz, a jogbizonytalanság, ennek fenntartása érdekében meg is tesznek mindent. Ilyen állapotok között jól lehet halászni a zavarosban. Nincs lebukásveszély, nincs kockázat, nincs számonkérés.
  Egy ország olyan lesz, amilyenné lakói teszik.
  Az a nép amely önként és dalova háromszor szavazza vissza a kommunistáat az aljas és/vagy ostoba.
  5-ös hozzászóló írja:
  ,,Mondom, el kell innen takarodni! Még egy ilyen rühes országot!"
  Igaza van. Rühes emberekböl rühes ország áll össze. Akinek egy kis esze van az elmenekül.
  A 2006-os választások után úgy döntöttem, a továbbiakban nem kívánok magyarok között élni. Elhagytam magyarországot, azóta Angliában élek.”
 • 5. fdfdd 2008. július 05. 14:12
  „Hát én beszarok... Ha megakarnak lopni, teszel ellene, megbüntetnek... (Uborkalopás), ha nem jelented be, megbüntetnek... Mondom, el kell innen takarodni! Még egy ilyen rühes országot!”
 • 4. 4 2008. július 05. 12:48
  „És az erdészet mit tett azért, hogy a lopást megelőzze?”
 • 3. falusi 2008. július 05. 12:43
  „Ennyit a törvényekről!
  A károsúltat sújtja, de a tulajdon védelmére nem ad eszközt a kézébe.
  Feljelenteni a rendőrségen, elég macerás rá megy egy fél nap és tudjuk, hogy mi az eredmény (nincs tettenérés) nincs tettes. Így, hát fölösleges. Szégyen és gyalázat! A törvény alkotóinknak igazán dolgozni kéne egy kicsit, és nem egymást szórakoztatni!!!!!!!!!!”
 • 2. papipa 2008. július 05. 12:02
  „"Ember lopj és bízva bízzál..."
  Gratulálok a hatóságoknak!
  HA már a tetteseket nem merik elkapni, legalább a tulajt büntessék meg, és még csodálkozunk a kerítésbe vezetett áramon.”
 • 1. Lakatos Tihamer 2008. július 05. 11:18
  „Úgy kell a tulajdonosnak, akik ellopták a Gazsiék , meg röhöghetnek a markukba. Ebben az országban már csak ilyen a negélhetési bűnözés....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hússzor drágábban utaztat a MÁV, mint a Volán

Egy utas egy kilométerre szállítása a MÁV-nál 14 forintba, a Volánoknál hetven fillérbe kerül. Tovább olvasom