Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

A készház realitása

Készház esetében már az építési engedélyezési tervdokumentáció is arról a lakóházról készül el, amelyről a megrendelő pontosan tudja, hogy a megépítéséhez szükséges tőkével rendelkezni fog a kivitelezést közvetlenül megelőző időszakban.

Napjainkban a családi ház építés az esetek 80%-ában a következő képpen bonyolódik.

Az építeni szándékozó:

• Rendelkezik egy beépítésre alkalmas telekkel,
• Lakik egy lakásban (vagy házban), aminek eladásával teremti meg az építéshez szükséges önerőt, és
• Jogosult a támogatott építési hitelek igénybevételére.

Ez a helyzet több szempontból is kockázatvállalással jár, ami mitagadás nem kevés fejtörést okoz a családoknak. Mivel az új otthon építésébe beruházzuk az eddig megtakarított javakon felül a következő 10-15 illetve 20 év jövedelmének jó részét is.

Joggal kérdezzük tehát, hogy:

• Mikor és milyen áron lehet a meglévő lakást (egyéb ingatlant) értékesíteni?
• Milyen összegű hitel felvételére nyílik lehetőség?
• A hitel igénybevétele mekkora és meddig tartó kötelezettségvállalást jelent?
• A megtervezett épület a megépítés időpontjában is annyiba fog-e kerülni, mint amennyit a szándék megfogalmazásakor kalkuláltunk?
• Ki fog ezekre a kérdésekre megnyugtató, garantált válaszokat adni, aminek eredménye képpen feladható a meglévő otthon biztonsága és vállalható a hosszútávú teherviselés, egy új otthon megteremtésének érdekében?
Meglepő lehet, de egy korrekt készház-cég már az első gondolatok megszületésekor pontos, garantált válaszokat ad érdeklődőinek.

A készház időjárástól független körülmények között – gyártócsarnokban – előregyártott, helységmagas, teljes falhosszúságú falelemekből épített lakóház. Minden gyártónak saját, védett és a szükséges alkalmassági, valamint minőségi jegyekkel bíró rendszerrel kell rendelkeznie.

A komoly készház technológia legfontosabb tulajdonságai a következők:

• Fix ár,
• Árgarancia,
• Garantált minőség.

Az építtetők igényeire a készházgyártó cég szaktanácsadó kollégái már az első lépésben a lehető legmagasabb szinten reagálnak. A megrendelői óhajokat, a telek adottságait, az építési előírásokat mindig szem előtt tartva a szakemberek teljes mértékben személyre szabott terveket készítenek. Természetesen térítésmentesen.

Mivel minden beépítésre kerülő elem és munkaidő szükséglet – tehát a rendszer – pontosan előre kalkulálható, a családi ház tervei mellé pontos árajánlat is kapcsolódik. Az árajánlat a közösen meghatározott műszaki tartalomra vonatkozik.
A WOLF készházak esetében az árajánlatok 5 hétig érvényesek. Megrendeléstől számítottan pedig további 8 hónap árgarancia lép életbe. Ez azt jelenti, hogy az árajánlat összege a kiadástól számított 9 hónapon belüli építés megkezdése esetén is változatlan marad. Tehát minden előre, pontosan, garnatáltan kalkulálható.

A megfelelően megalapozott döntés meghozatalához minden esetben rendelkezésre állnak a szükséges információk, vagyis a felmerült kérdésekre a pontos válaszok. Készház esetében már az építési engedélyezési tervdokumentáció is arról a lakóházról készül el, amelyről a megrendelő pontosan tudja, hogy a megépítéséhez szükséges tőkével rendelkezni fog a kivitelezést közvetlenül megelőző időszakban.
Wolf készház esetében az építtetők biztonságát tovább erősíti, hogy a jogi kapcsolattartás során a beruházó soha nincs a szükségesnél nagyobb mértékben elkötelezve a vállalkozó felé.

Fenti feltételek teszik lehetővé, hogy készház építése esetén a családok az új otthon megteremtését nyugodt körülmények között, egymásra és igényeikre odafigyelve tudják megvalósítani. Nem elhanyagolható szempont, hogy a garantált minőség lehetővé teszi az addig megszokott, nyugodt életvitel folytatását az „építkezés" során is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmomban már láttalak (Maid in Manhattan)

Hamupipőke története nem mese. Vagy ha az, a mesék manapság is valóra válhatnak: még New Yorkban is. Tovább olvasom