Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A Kisalföldnek köszönhetik boldogságukat

A karácsonyi bevásárlás három éve sorsfordító pillanatot hozott Szabó Krisztina és Székely Balázs életébe.

Persze akkor ezt a hipermarket forgatagában még nem sejthették. Csak néhány csábító pillantást vetettek – ráadásul nem is egymásra –, ám ez elég volt ahhoz, hogy aztán a Kisalföld Üzen Ő rovata révén rátaláljanak egymásban a nagy Ő-re. Idén a szentestét már fiatal házasokként ünnepelhetik.

„Megismerkedésünk története 2003 decemberében, egy hipermarketben, bevásárlás közben kezdődött. Észrevettem, hogy egy számomra is szimpatikusnak tűnő fiú szabályosan rám meresztett szemekkel próbál tájékozódni a kávéfőzők közt. A vásárlás során még többször összetalálkoztunk a sorok között – idézte fel azokat a három évvel ezelőtti apró mozzanatokat Krisztina, amik a boldogságához vezető eseménysort elindították.

EKKOR LÉPETT BE BALÁZS A KÉPBE

 Bár azon a bizonyos bevásárláson egy végső pillantással a kasszánál búcsút vett a szimpatikus fiútól, a barátnőjének rögtön elmesélte élményét, amit fontosnak érzett. Azon törték együtt a fejüket, hogyan lelhetne rá az érdeklődő tekintet tulajdonosára. Ekkor jött az ötlet és született meg az üzenet, ami a Kisalföldben 2004 januárjában azÜz en Ő rovatban (most Djuice-SMS – a szerk.) megjelent. A lány leírta benne, kit keres, hol látta, milyen ruhában és megadta a telefonszámát. Azt gondolhatnánk, hogy innen már egyenes út vezetett az esküvőig, ám a történet még egy fordulatot vett. Ugyanis mintegy húsz legény jelentkezett Krisztánál azzal az ürüggyel, hogy ő lehetett, akit meglátott magának. Balázs is úgy gondolta, akár ő is lehetne a keresett személy a leírás alapján, mert ő is járt a megadott időpontban abban az áruházban és valószínűleg ő is szemezett valakivel. Felhívta az üzenet íróját és ők ketten egymásra találtak.

AZ ÚJSÁG SZEREPE A SZERELEMBEN

„Tudtam, hogy nem ő, akit eredetileg az üzenetben kerestem, de rögtön úgy beszélgetett velem, mintha sok éve ismernénk egymást. Randira hívott és vele szívesen találkoztam, a többiekkel egy-két SMS után lezártam a dolgot. Balázs nagyon szimpatikus volt, bár azelső találkozás után nem voltam benne biztos, hogy lesz folytatás, de aztán jött a második, a harmadik randi és január 13-tól kéz a kézben jártunk. 2004 nyarán Spanyolországban töltöttük életünk legemlékezetesebb napjait, amikor Balázs egy meglepetésgyűrűvel a CostaBrava tengerpartján megkérte a kezem" – írta az azóta menyasszonyból asszonnyá előlépett feleség, s levelét boldog vallomással folytatta: „Már a kapcsolatunk elején tudtuk, hogy ezt valamilyen formában meg kell köszönnünk a Kisalföldnek, mert már pár hónap után sejtettük, hogy ebből lagzi lesz. Nagyon nagy szerepe volt egymásra találásunkban a véletlennek is, mert Balázs nem szokta elolvasni ezeket az üzeneteket az újságban, csak akkor tette ezt véletlenül. De ugyanakkor, ha én nem gondoltam volna, hogy a Kisalföld segíthet, akkor Balázsnak nem lett volna mit elolvasnia, ezért szerintünk kiemelt szerepe volt történetünkben a Kisalföldnek."

EGYETÉRTÉS, HARMÓNIA, RAGASZKODÁS

„Mindketten tudtuk, hogy pár év együtt járás után szeretnénk összeházasodni, öszszeköltözni, hiszen a köztünk lévő harmónia és egyetértés, egymás megbecsülése és az egymáshoz való ragaszkodás ezt megvalósíthatóvá teszi. Ezek fenntartását és az alkalmazkodni tudást a kapcsolat egyik legfontosabb alapjának tekintjük" – fogalmazták meg Székelyék azokat a legfontosabb dolgokat, amik szerintük a házasságot összetartják. B alázs azt szereti Krisztiben , hogy törődik vele, szorgalmas, jókat főz, megértő és mindent reálisan lát. Kriszti szerint Balázstól nem lehet lehetetlent kérni, mindent megold és mindig tudja, mivel tehet jót neki. A férj szerkezetlakatos egy bt.-nél, nagyon szereti ezt a munkát, amit még gyerekként azédesapja mellett kezdett el megtanulni. Felesége takarékszövetkezetnél ügyintéző, a végzettsége ugyan közlekedésmérnök, de nem bánja, hogy a pénzügyi szakmában dolgozik.

REGGELIG TARTÓ LAKODALOM ÁRPÁSON

Az esküvőt eredetileg 2007-re tervezték, de hirtelen elhatározással már idén egybekeltek. Szeptember 23-án Árpáson – ahol Krisztina születése óta él – tartották a polgári esküvőt, a templomi szertartást és a reggelig tartó lakodalmat. Jelenleg is ott laknak, de mivel mindkettőjük munkahelye Győrhözköti őket, már készül a lakás, amelyben először meghitt, békés otthont, majd néhány év múlva gyerekektől hangos családot szeretnének kialakítani. Saját történetük tanulságai alapján azt ajánlják: ha valaki olyan szituáció, véletlen találkozás után keres valakit, mint ők, annak mindenképpen hasznos lehet a Kisalföld. Hogy szerencsés-e, ha a fiatalok először telefonon beszélgetnek és csak utána találkoznak, arra nem tudtak válaszolni, annak ellenére se, hogy velük így történt. De azt saját példájuk alapján is megszívlelendőnek tartják, hogy azegymást megkedvelőknek nem szabad rögtön „elájulniuk" a másiktól, érdemes jól megismerniük egymást, mielőtt olyan komoly kapcsolatot építenek, mint ők

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom