Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A kormány benyújtotta a 2006-os költségvetés módosítását

A kormány benyújtotta a parlamentnek az ez évi, azaz a 2006-ra szóló költségvetés módosítására vonatkozó törvényjavaslatot. Ebben elengednék egyebek között a Magyar Televíziónak a magyar állammal szembeni több mint 4 milliárdos tartozását, illetve az állam 400 milliárd forintnyi hitelt vállalna át a Nemzeti Autópálya Zrt-től.
A kormány benyújtotta a parlamentnek az ez évi, azaz a 2006-ra szóló költségvetés módosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amelyben a kabinet meg kívánja változtatni a központi költségvetés hiányára, illetve a tb-alapok hiányára vonatkozó tételeket, továbbá néhány adósságátvállalással kapcsolatos tételről is rendelkezik.

A törvényjavaslat alapján az ez évi központi büdzsé kiadási főösszegét 7.844,852 milliárd forintban, míg bevételi főösszegét 5.923,540 milliárd forintban kívánják meghatározni, így az ez évi központi költségvetés hiánya 1.921,312 milliárd forintra változik. A tb-alapok egyenlege pedig úgy módosul a törvényjavaslat alapján, hogy a nyugdíjbiztosítási alap ez évi hiánya továbbra is nulla forint lesz, az egészségbiztosítási alap deficitje viszont 158,208 milliárd forintot tesz ki.

A törvényjavaslat rendelkezik arról, hogy az Országgyűlés 2006. december 31-i hatállyal elengedi a Magyar Televízió Rt.-nek a magyar állammal szemben fennálló kezességérvényesítésből keletkezett, legfeljebb 4 milliárd 59 millió forint tartozását.

A törvényjavaslat azt is rögzíti, hogy a magyar állam jelentős összegű hitelt vállal át a Nemzeti Autópálya Zrt-től. A tételes szöveg szerint a magyar állam a központi költségvetés terhére a Nemzeti Autópálya Zrt.-nek a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-vel, valamint a kereskedelmi bankokkal szemben fennálló, együttesen legfeljebb 415,9 milliárd forint összegű hitel tartozását legkésőbb 2006. december 31-ig átvállalhatja. A kormány legutóbbi döntése értelmében ebből már 350 milliárd forint adósságot átvállalt, ezt a pénzügyminiszter ezen a héten sajtótájékoztatón közölte újságírókkal.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenezte Észak-Korea Japán részvételét a tárgyalásokon

Ellenezte Észak-Korea szombaton Japán részvételét a Phenjan atomprogramjáról folytatott, felújítani… Tovább olvasom