Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

A kormány fellép a gyógyszerhamisítás ellen

Egyedi azonosítóval, a jogi szabályozás felülvizsgálatával és felvilágosító kampánnyal készül a kormány fellépni a gyógyszerhamisítás ellen - jelentette be Kondorosi Ferenc az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.
A kormány szerint ugyanis bár eddig nem volt gyakori Magyarországon a gyógyszerhamisítás, azonban az elmúlt időszakban az úgynevezett menedzser-tebletták és étrendkiegészítők esetében előfordultak interneten kapható "piszkos gyógyszerek."

Kondorosi Ferenc szerint éppen ezért van szükség egyedi azonosító bevezetésére ezen termékek számára. A kormánybiztos szerint dobozonként 150-210 forinttal emeli meg a termékek árát ez a külső csomagolásra és a doboz belsejére is felkerülő hologram.

A kormány hamisítás elleni testülete várhatóan két hét múlva tárgyalja az előterjesztéseket és csak azután születhet végső döntés.

Olvasóink írták

 • 5. Corruption 2008. április 05. 18:17
  „Úgy mint a korrupció ellen?”
 • 4. Hycomat 2008. április 05. 11:09
  „Kondorosi elvtárs jó elvtárs, a zéró tolerencia szülőatyja! Ő parkolhat szabálytalanul! Mások is, csak tudják kifizetni a nemkormánybiztosi fizetésükből százezres tételeket! Mocskos banda!”
 • 3. Vanda 2008. április 04. 20:07
  „Milyen kormány? Hát már kormány sincs, legfeljebb az autókban!”
 • 2. waterbear. 2008. április 03. 16:54
  „És a statisztikai adatok meghamisítása ellen miért nem lép fel?????

  Gondolok itt az "átlagbérekre" és a több mint 1%-os GDP-re...”
 • 1. Cseter János 2008. április 03. 16:33
  „No és a közokírat hamisítások ellen miért nem lépett fel az elmúlt közel húsz éve? Gondolom , mivel a sok kicsi is sokra ment a közösbe és a hasonszőrü kiszolgálókat csak-csak nem lehet bolygatni még ma sem!
  Éredekes az elmúlt 18 évben mindegyik miniszterelnöki hivatal és igazságügyi minisztérium is tudott róla még is a szőnyeg alá seperték! Sőt Törvényt hoztak arra, nehogy a hétkopznapi ember a "méltóságos" tábla és a legfelsőbb biróság elé kerüljenek! Ugyan is ebben az országban nincs ügyvéd, aki a Jogi Maffiózuókkal szembe merne szállni. Ügyvéd nélkül meg úgy kirugják e posztokról az embert, hogy még évek múlva is nyögheti az aljas alacsonyabb rendű birói itélet perköltségeit! Sőt így tovább is lophatják a közokirathamisitás miatti kár okozásokat az állami mkassza javára! Ez ám a Magyar Jogállam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolidáris a PDSZ a BKV dolgozóival

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) támogatja a BKV dolgozóinak jövő hétfőre… Tovább olvasom