Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A kormány képtelen felülemelkedni a pártpolitikán?

A Fidesz szerint a kormány nem adott érdemi választ arra, hogy miért nem támogatja a legnagyobb ellenzéki párt által elkészített javaslatcsomagot az áremelkedések megfékezése érdekében - jelentette a Fidesz szóvivője.
Veres János korábban azt mondta, hogy 320 milliárdos hiányt okozna a költségvetésben, ha megvalósulnának a javaslatok, a Fidesz számításai azonban teljesen más számokat mutatnak.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a drámai mértékű áremelkedések extra bevételeket hoznak a költségvetésnek. Ez a gáz és a benzin árának emelése miatt eddig ebben az évben 30 milliárd forint. Ezzel párhuzamosan a Fidesz által kezdeményezett, véleményük szerint az év utolsó három hónapjában megvalósítható két pont: az üzemanyagok jövedéki adójának mérséklése és a távhő áfájának mérséklése 24 milliárdos bevételkiesést jelentene az adott időszakra.

A Fidesz javaslatcsomagjának harmadik eleme, a családok terheinek mérséklése érdekében 20-ról 5 százalékra csökkentené az élelmiszerek áfáját. Ez pedig számításaik szerint a költségvetésben 30 milliárdos bevételkiesést jelentene, viszont kompenzálná az, amennyivel többet vásárolnának az emberek.

Veres János pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy éves szinten a Fidesz javaslatainak megvalósítása 320 milliárdos bevételkiesést jelentene, ami körülbelül az egész évben kifizetett családi pótléknak vagy gyógyszertámogatásnak felel meg.

Olvasóink írták

 • 9. maci52 2008. július 04. 16:45
  „Mi van a nagyasszonnyal,Lendvai őnagyságával? Mostanában hallgat mint szar a fűben??”
 • 8. matriné 2008. július 04. 07:32
  „Milyen érdekes! Ez a szerkesztőség nem moderálja,ki, ha más cinkével "ékeskednek", vagy inkább aljaskodnak az olvasótársaink előtt? Követelem, hogy töröljék a jogtalan véleményeket!Vagy ép a szerkesztő műveli?”
 • 7. 4 2008. július 04. 07:13
  „Azért áll így a Fidesz ahogy most mert nincs párt fegyelem, még az Mszp-ben lévő tagok minden szavazásnál kivétel nélkül megjelennek addig a Fidesz-es honatyáink valahol máshol töltik fontosabbnak hitt idejüket. És ha valamilyen, ( az összes megszavazandó) törvényt az Mszp megszavaz, a Fidesz csak a népet tudja uszítani utána.”
 • 6. 621 2008. július 04. 06:29
  „Mert a fideSS felül tud emelkedni szőlősgazda dakota főnökén...Az ország érdekében még nem tettek semmit, csak balhéznak évek óta sunyi módon...Varga főosztályvezető(nek sem való) szajkózza a hülyeségeket, meg a demagóg szövegeket, pszichopata vezíre utasítására...
  Az, hogy arra számítanak, a tömeg nem számol utánuk, az nem azt jelenti, hogy ez az egész csökkentéses szöveg igaz... Sem az állítólagos plusz bevétel sem az, hogy a csökkentés következtében PLUSZ BEVÉTEL keletkezne....Ez egy marhaság!!!!”
 • 5. maci52 2008. július 03. 22:53
  „Egy,csak egy legény ki nem hág,Feri,pedig rettenetes orrát talicskán kell tolni.Maszoposok,ti mindent tudtok,minden úgy jó ahogy ti mondjátok,akkor miért áll így az országunk???200 milla portálra,aki látta röhög,Ferike kocsija 4,5 milla festésre,meg még sorolhatnám a rengeteg lenyúlt pénzt.”
 • 4. matriné 2008. július 03. 20:46
  „orbán viktort szeretném elnöknek váltsa már le clintont meg mónikát is a mónika sóból!”
 • 3. matriné 2008. július 03. 20:46
  „igaz hogy szar mert rohadt a narancs!”
 • 2. orbiiit 2008. július 03. 19:59
  „A fidesz az szar. hülyék gyülekezete az élükön meg egy őrülttel.”
 • 1. matriné 2008. július 03. 19:09
  „A FIDESZ még mindig arra vár, hogy e kormány valaha is értelmes lesz? Miféle ellenzék ez? Csak nem tapsra várnak, a szájtátásért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világháborús gránáttal állított be a kapitányságra

Egy második világháborús gránáttal állított be egy férfi az esztergomi rendőrségre. Azt gondolta,… Tovább olvasom