Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

A kormány közzétette második félévi munkatervét

A tervezett menetrend szerint a kabinet júliusban megvitatja egyebek mellett a büntetőeljárási törvény.

Nyolcvanöt előterjesztés megtárgyalását tartalmazza a kormány második félévi munkaterve, amely a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A tervezett menetrend szerint a kabinet júliusban megvitatja egyebek mellett a büntetőeljárási törvény, valamint a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiszabható bírságokról szóló kormányrendelet módosítását.

Augusztusban kerülhet a kormány elé bizonyos gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendeletek módosításának kérdése, az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésével összefüggő jogszabályi változtatások, továbbá a gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról, valamint a hitelbiztosítéki nyilvántartásról szóló törvény tervezete.

A szeptemberi kormányüléseken lehet napirenden az európai parlamenti képviselők jogállásáról szóló törvény módosítása, és várhatóan ebben a hónapban kezdi tárgyalni a kabinet a 2014-es költségvetés és adótörvények tervezetét.

A következő hónapban, októberben várhatóan téma lesz például a társadalmi felzárkózásról, az állami nyilvántartások összehangolásáról, valamint a megújuló energiáról és az energiahatékonyságról szóló törvény tervezete.

A novemberben a kormány elé kerülő 26 előterjesztés között szerepel a felsőoktatás finanszírozásával és gazdálkodásával kapcsolatos kérdésekről szóló kormányrendelet, valamint a nyugdíjak és egyes más ellátások 2014. januári emelését tartalmazó rendelet. Megtárgyalhatja a kabinet emellett a turizmustörvényt és az atomenergia-törvény módosítását.

Az év utolsó hónapjában várhatóan a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes kormányrendeletek módosítását, valamint az adómentes juttatásnak minősülő, szociálpolitikai menetdíj-támogatást nem tartalmazó közlekedési kedvezményekről szóló rendeletet is megvitatják a kabinet tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ hétfői nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a június 24-ei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom