Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

A külső sosem elég…

… a modellválogatásokon sem. Külső adottságainkat egy kis színészkedéssel tudjuk kamatoztatni.

…mondhatnánk, és tényleg így van, hiszen lehet valaki a világ legszebb modellje, ha egy válogatáson a sarokba áll a falhoz húzódva. A jó külső adottságainkat akkor tudjuk a legjobban kamatoztatni, ha kicsit színészkedünk. Egy kis tanulóidő után általában ráérez a modell, hogyan kell a tollacskáit rázogatni, hogy megkapjon egy munkát és persze a legfontosabb az állandó mosoly.

Ivett sok tekintetben a legjobb modellünk. A Nadirnál a sok külső szempont mellett igen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan modelleket küldjünk külföldi munkákra, akik nagyon jól menedzselhetőek személyiségükből adódóan. Mit takar ez? Illemtudást, szófogadást, kötelességérzetet. Ivett 15 éves, tehát ilyen tekintetben abszolút példamutató lehet mindenki számára, aki túl azon, hogy jó külső adottságokkal rendelkezik, még a többi követelményhez is tartani tudja magát. Ugyanakkor a lányoknak stabil személyiséggel kell rendelkezniük. Nem könnyű távol lenni a szülőktől hónapokig, a külföldi megrendelőnél nem ritka, hogy a modell előtt hangosan kimondják, „görbe a lábad", „csúnya a fogad", „csúnya a hajad" stb. Ezek a vádak a legtöbb esetben nem igazak, mégis nehéz végigmosolyogni egy ilyen helyzetet, pedig ez a modell kötelessége, hiszen nem kevés pénze múlik a viselkedésén. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy még mindig egyre magasabb és egyre vékonyabb modellek kellenek évről évre.

Szakemberek kemény munkája

Mindezekből leszűrhetjük, korántsem könnyű szakma ez, a luxus, a csillogás és az elegáns fogadások mellett mindig ott van a munka. Akik eljönnek hozzánk, az egészet egy illuzionista álomvilágnak gondolják. Valóban, a divat illúzió is, de ahhoz nagyon sok szakember nagyon kemény munkája kell, ideértve a modelleket is, hogy ez a gyönyörű világ továbbra is ragyogjon. Ehhez profi hozzáállásra van szükség.

Ígéretes jelöltek

A Kisalföld és az Új Szó lapok közösen rendezett Szépség Határok Nélkül nevű szépségversenye által végignézhettünk a versenyre nevező lányokat, a felhozatal meglehetősen vegyes volt. Két-három nagyon ígéretes jelöltünk van, reméljük, a későbbiekben sikerükről tudunk beszámolni pályafutásukat illetően.
Több lépcsőben szűrjük a modelljelölteket, nyúlánk alkat, magasság, bőrápoltság, nyelvtudás, mozgás és hogy mennyire menedzselhető, formálható a személyiség.

Fontos a menedzselhetőség

Jelentkezőket várnak

A Nadir mindig keres új arcokat, jelentkezni lehet az alábbi címen: Nadir Model Management 1075 Budapest, Károly körút 3/C. !. emelet  vagy interneten a www.nadirmodels.hu weboldalon megtalálható jelentkezési lapon keresztül. Telefonon: 06-1-788-3581.
A 15 éves Krajer Ivett sok tekintetben a Nadir legígéretesebb modellje, aki túl azon, hogy jó külső adottságokkal rendelkezik, még a többi követelményhez is tartani tudja magát.

A legtöbben a menedzselhetőségnél akadnak fenn a rostán, ugyanis ha egy neveletlen, nagyszájú hölgy utazna ki tőlünk valamelyik partnerünkhöz, általa minősítik a mi ügynökségünket is.
Nagyon sokan vannak, akik elhiszik azt a gyermeteg mesét, hogy ő majd sétál az utcán és felfedezik. Ez manapság ennél kicsit szervezettebben megy, tehát vajmi kevés esély van ilyesmire. Nagyon sokaknak az is gondot jelent, hogy vidékről a fővárosba utazzanak, hogy megnézhessük és véleményt mondhassunk róla. Ez is menedzselhetőségi probléma, mert nemzetközi szintű ügynökség csak Budapesten van.
El lehet mondani, hogy függetlenül a folyamatos utazásoktól a mi modelljeink kitűnően teljesítenek az iskolában, amikor itthon vannak, kiegyensúlyozott családi életet élnek, jól neveltek, nincsenek drogproblémáik.
Alapvetően mindig hosszú távra tervezünk, a modellel abszolút bizalmi a viszonyunk, olyanok vagyunk, mint egy megbízható ügyvéd.

A kezdő lépésektől a kifutóig

Egy kezdő új arcból modellt nevelni hasonló, mint egy kisgyereket felnevelni. Az első időszakban mindent meg kell adni neki, hogy biztos alapokon álljon a karrierje, azaz az első egy-két évben bejárják a világ fontosabb divatpiacait, mindig figyelve arra, hogy a karrierszintjéhez megfelelő helyen dolgozzon, nehogy túl erős vagy túl gyenge piacra kerüljön. Az ott készült legjobb divatanyagokból felépítjük a modellkönyvét és egy ilyen alappal tudjuk biztosítani, hogy a későbbiekben a legnagyobb munkákon is meg tudja állni a helyét.
Napi kapcsolatban vagyunk Japánnal, Párizzsal, Dél-Afrikával és hosszú még az országlista. Nincs egy éve még, hogy munkához láttunk, de elmondhatjuk, hogy szakmai körökben a Nadir modelljeit mind az öt kontinensen ismerik és keresik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom