Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

A Kultúra Magyar Városa lett Győr

Győr nyerte el az idén a Kultúra Magyar Városa címet a megyei jogú városok kategóriájában - jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester.
Az oktatási és kulturális miniszter által adományozott Kultúra Magyar Városa díj olyan városi önkormányzatok elismerésére szolgál, amelyek kiemelkedően támogatják és fejlesztik a helyi kulturális életet, és annak értékeit példásan mutatják be.

Borkai Zsolt megjegyezte: Győr évente "milliárdos nagyságrendben költ a kultúra támogatására".

A díj annak elismerése, hogy "az elmúlt két-három éves időszakban Győr városa energikusan támogatta a kultúrát; olyan miliő alakult ki itt, amire mindenki büszke lehet" - hangsúlyozta a polgármester.

A Kultúra Magyar Városa címre évente lehet pályázni, lakosságszám szerint három kategóriában: megyei jogú városok, 10 ezer lakosúnál nagyobb, illetve 10 ezer lakosúnál kisebb városok nevében. A cím elsősorban eszmei értékű, s a városok elmúlt két-három évben nyújtott kulturális teljesítményének, valamint fenntartható fejlesztéseket elősegítő kulturális programjainak értékelésére és elismerésére szolgál.

A 2010-es pályázat kiírása szerint a kategória-győztesek 1,5 millió forint pénzjutalomban részesülnek, lehetőséget kapnak külföldi partnerekkel való kapcsolatfelvételre a Magyar Köztársaság tiszteletbeli konzuli hálózatán keresztül, és promóciós lehetőségeket is kapnak a Magyar Turizmus Zrt.-től.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés a Diákhitel Központnak

A Diákhitel Központnak ítélte a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) a Pro Doctorandis Díjat,… Tovább olvasom