Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A láb mindig kéznél van

A kétszeres olimpikon maratoni futót, Földingné Nagy Juditot több dolog miatt is lehet csodálni
A kétszeres olimpikon maratoni futó, Földingné Nagy Judit nemcsak azért csodálni való, mert 62 maratoni versenyt (42 km) tudhat a háta mögött, hanem a sportteljesítmény mellett a negyvenedik születésnapja előtt pár pillanattal vállalt gyermeket.

De ez már családtörténelem, hiszen Peti augusztusban kétéves lesz. „Mindig szerettünk volna testvért a lányomnak, de a versenyek miatt csak tolódott. A sportorvosom tanácsolt pihenőt, így kapóra jött a babavállalás. Több és alaposabb vizsgálaton kellett részt vennem a terhesség alatt, de más veszélye nem volt."

A magyar csúcstartó futónő lánya (21 éves) és fia születése után is egy évvel lefutotta az embert próbáló maratoni távot. Hat héttel a szülések után már elkezdte a kocogást, mert szerinte a testnek és a léleknek is felüdülés a sport. „Minden kismamának ajánlom, hogy a terhesség alatt és a szülést követően is mozogjanak. Tudom, hogy könnyű kifogásokat keresni, de semmivel nem pótolható a rendszeres mozgás. A futás a legegyszerűbb, nem kerül pénzbe, nem kell hozzá eszköz, nincs időhöz kötve."

Azoknak az anyukáknak sem kell lemondani a futásról, akik nem tudják kire bízni a babájukat. A háromkerekű futóbabakocsikkal nekiiramodhatnak a távolságnak, a babák nagyon élvezik a mamával közös futást. „Hatásos ezzel a nagykerekű kocsival az edzés, egy három kilométeres hegymenet futva Petivel a babaklubból hazafelé, érezhetően igénybe vesz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 milliárdba kerül az államnak a passzív dohányzás

Évente körülbelül 17 milliárd forintot költ Magyarország a passzív dohányzás miatt. Ennyibe kerül… Tovább olvasom