Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

A legfőbb ügyész is a fémtolvajok elleni törvényre vár

A társadalom megfelelő eszközökkel rendelkezik a jog-, és igazságszolgáltatás biztosításához, valamint a közbiztonság fenntartásához - jelentette ki Kovács Tamás legfőbb ügyész kedden, Balassagyarmaton. Ugyanakkor például a színesfémlopások megakadályozására konkrét törvényt kell végre hozni - tette hozzá.
Kovács Tamás a Nógrád Megyei Ügyészségen tett látogatásán a Független Hírügynökségnek kifejtette: az új büntető törvénykönyv olyan eszközrendszert hozott létre, amelyek alkalmasak a bűn elleni fellépésre. Módot adnak az elterelésre, a távoltartásra, s az egyszerűsített eljárásokra, így az ügyészség a problémás esetekre nagyobb figyelmet tud fordítani.

A legfőbb ügyész szerint viszont az olyan problémáknak, mint például a színesfémlopásoknak a megakadályozására konkrét törvényt kell végre hozni. Az ügyészség ugyanis jelenleg csak abban az esetben tud a köztéri szobrok létét és a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajok ellen eredményesen fellépni, ha tettenérés történik.

Kovács Tamás közölte: az ide vonatkozó törvényjavaslat kidolgozásához már hónapokkal ezelőtt megküldték az álláspontjukat a szaktárcának. Ám hogy mikor tárgyalhatja azt az országgyűlés, arról a legfőbb ügyész nem tudott nyilatkozni.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. március 12. 09:22
    „Milyen érdekes. Összefüggés vagy ellentét? Dr. Solt Pál még azon morfondírozott, hogy hogyan kerűlhet a Legfelsőbb Bírói szintre pár száz forintos űgy! Most meg egy-egy pitiáner tolvajlásra külön törvényt igényel a Legfőbb Ügyész? Esetlen nem mkellene külföldről behozni bünüldözőket és igazságszolgáltatókat?”
  • 1. dodó 2008. március 11. 21:05
    „Különös, hogy 19 évi (gengszterváltás óta) nemcsak megtűrt, de egyenesen támogatott ún. "megélhetési bűnözés", a rendőrök fogalmazása szerint egy jól behatárolható társadalmi csoport segílykekiegészítése most szúrt szemet a legfőbb ügyész pajtásnak! Ccak nem tűnt el palotájának a réz eresze, vagy a míves kovácsoltvas kerítése? Esetleg két hétig nem tudott internetezni, vagy bankolni a nemrégi bp-i kábellopás miatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A következő tíz napban eső lesz, de nem várható árvíz

Már csak a Körösökön van árvízvédelmi készültség az ország folyóin, és egyelőre a belvíz sem okoz… Tovább olvasom