Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

A legmagasabb szinten marad a készültség

A legmagasabb szinten marad egyelőre a terrorveszéllyel szembeni készültség szintje Nagy-Britanniában, noha a fő gyanúsítottak őrizetben vannak – jelentette be pénteken John Reid brit belügyminiszter.
A Bank of England tegnap bejelentette, hogy befagyasztotta 19 olyan személy bankszámláit, akiket előző nap vett őrizetbe a brit rendőrség, mert gyanúja szerint összeesküvést szőttek Nagy-Britanniából az USA-ba tartó utasszállító repülőgépek felrobbantására.
A brit központi bank nyilvánosságra hozta a szóban forgó személyek nevét is; ebből kiderül, hogy a brit állampolgárságú, 17 és 25 év közötti gyanúsítottak valamennyien Nagy-Britanniában élő muzulmánok. A közlemény nem tesz említést a további öt őrizetbe vett személyről.
Az őrizetbe vett 24 nagy-britanniai muzulmán között jól szituált, középosztálybeli családokból származó fiatalok is vannak – emelték ki a pénteki brit lapok. Többen közülük egyetemre jártak, és olyan családokból származnak, amelyek több ingatlannal, saját vállalkozással rendelkeznek.
A hálózat vezetőit több mint egy éve megfigyelés alatt tartotta a rendőrség, lehallgatta telefonjaikat, lehallgatókészülékeket, poloskákat helyezett el környezetükben. Egy kormányforrás szerint a hatóságok akkor döntöttek a letartóztatásokról, amikor tudomásukra jutott egy Pakisztánból érkező, az összeesküvőket cselekvésre felszólító üzenet.
Amerikai hírszerzési források szerint a tíz transzatlanti légi járat felrobbantására készülő, Nagy-Britanniában leleplezett terroristák tervei szerint két napon belül sor került volna a nagyszabású terrortámadás főpróbájára, rá néhány napra pedig végrehajtották volna magát a tényleges támadást is. (mti)

Menetrendszerűen

Menetrendszerűen közlekedtek pénteken a Malév járatai London és Budapest között mindkét irányban. A csütörtökön a Heathrow-n rekedt magyar utasokat hazaszállították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boksz, majd tárgyalás

Ökölvívás

A volt WBO-világbajnoki kihívó Nagy „Csonttörő” János és… Tovább olvasom