Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A legrászorultabbaknak csökken a fűtésszámlája ősszel?

A legrászorultabb rétegek számára - vagyis ott, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 71 ezer forintot - már ősszel csökkenni fog a távfűtés díja - jelentette ki Gyurcsány Ferenc szerdán társasházi közös képviselők és választott tisztségviselők előtt Budapesten.
A miniszterelnök hangsúlyozta: a növekvő energiaárakat ellensúlyozni hivatott támogatási rendszer alapja a nagyfogyasztók szerepvállalása kell, hogy legyen. Az energiacégek évi 500 milliárd forintos bevételt könyvelhetnek el, ebből két éven keresztül 30 milliárdot kellene beletenni a programba - mondta a kormányfő.

Távhő támogatást a tervek szerint mindenki kap, aki távfűtött lakásban él. Ahol az öregségi nyugdíjminimum 3,5-szeresénél több a jövedelem, ott fix összegű lesz a támogatás, vagyis lakásonként 1 ezer 150 forint. Az alatta lévő négy kategóriában a fogyasztástól függ majd a támogatás mértéke, gigajoulonként 2 ezer 184 forint. A legrászorultabb családok estében ez becslések szerint 3-5 százalékkal alacsonyabb távhő számlát jelent. Az új rendszer október 1-jén lép hatályba, a szolgáltatók ezt követően már ez alapján adják ki a számlákat.

A távfűtéses lakások energiatakarékossági programjában minden lakónak érdemes részt vennie, mert ezzel a jövőbe fektet be - mondta Gyurcsány. A tiszta ivóvíz, és a termőföld után az energiakérdés lehet az elkövetkező száz év legfontosabb problémája - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 3. exe 2008. szeptember 27. 02:42
    „1..így igaz!”
  • 2. 4 2008. szeptember 25. 07:56
    „A távfütött lakásokban lakóknak, és a családi házban lakóknak sem támogatás kellene, hanem NORMÁLIS MUNKAHELY, FIZETÉS, HOGY NE LEGYEN RÁSZORULVA A TÁMOGATÁSOKRA ÉS SEGÉLYEKRE!!!!!!”
  • 1. tisztahiszti 2008. szeptember 24. 19:36
    „Kia legrászorultabb? Egy minimálbéres dolgozó kap nettó 71 ezret sallangokkal és kész ő a középmezőny! Egy munkanélküli kocsmatöltelék kap 40 ezer segélyt, kap áram kedvezményt 5 ezer/ hó, vízdíj kedv 2 ezer/hó fűtési segélyt 10 ezer/hó, gyógyszer támogatást 3 ezer ft/hó a gyerek ingyen ebédet kap a suliba az 3 eze/ hó, ingyen kap bérletet az 3 ezer/ hó és már ott is van annyi a jövedelme mint aki hajnal 4-kor kel és megy dolgozni olyan minimálbérért amit kb.a bejelentett dolgozók 85%-a kapokap ebben az országban, és szeretett atyáink, hogy....föl...kihozzák a hazába 145 ezer az átlag bér .A csányi évi 4 milliárdjával még magasabb is lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerítésre tolt egy BKV busz egy autót a Budaörsi úton

Álló autót akart kikerülni egy 40-es busz szerdán délután a Budaörsi úton, de nem sikerült a manőver… Tovább olvasom