Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A legsikeresebb megasztáros

Az összes megasztáros közül talán a legsikeresebb karriert futotta be a szegedi Hajdu Klára. Bár a döntőbe nem jutott be, egyetlen estés szereplése elég volt ahhoz, hogy Magyarország egyik legsikeresebb jazz-zenekarának énekese lehessen. Két és fél év alatt pedig külföldön és itthon egyaránt ismert és keresett előadó lett.
Hajdu Klára: Szerencsésnek érzem magam, kezd minden úgy alakulni, ahogyan elképzeltem Fotó: Segesvári Csaba
Siker, fény, csillogás, sztárság – mindez bőven kijutott a TV 2 tehetségkutató versenye döntőseinek. A megasztárosokat hirtelen ragadta el az ismertség és a népszerűség, ám ahogy múltak a hónapok, úgy kopott meg a fényük. Bár az utolsó széria győztese még fürdik a népszerűségben, rajta kívül csupán néhány énekesről mondható el: a tévéműsor árnyékából kilépve is meg tudott maradni a zenei piacon.

Talán csak egyetlen versenyző van, aki maradéktalanul meg tudta valósítani álmát, és igazi karriert tudott csinálni. Ő Hajdu Klára, aki annak ellenére, hogy csak az elődöntőig jutott, külföldön és hazánkban egyaránt ismert és elismert énekes lett. Köszönhetően Magyarország egyik legnevesebb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak, melyben megasztáros produkciója után lehetőséget kapott az éneklésre.

– Ennél többet nem is vártam a műsortól – mondta a szegedi énekesnő. – Talán ma már nem titok, annak idején nem csak önjelölt énekesek mentek el a Megasztár válogatására: a produkció készítői zeneiskolákban is toboroztak. Engem például hívtak,
Énekes szerelem

Klári – bár munkája a fővároshoz köti – a mai napig amint teheti, hazautazik Szegedre. Már csak azért is, mert magánélete is ide köti. Szerelme szintén szakmabeli: a Fool Moon együttes énekese, Molnár Gábor. A két elfoglalt énekes jól megérti egymást, hiszen ugyanabban a világban mozognak. Egyedül a nyaralást nehéz összeegyeztetniük. Talán szeptemberben tudnak találni majd egy olyan időszakot, amikor egyikük sem koncertezik.  
de eleinte nem akartam menni. Féltem, hogy az ismertség hátrányt jelent majd a Zeneművészeti Főiskolán, ahová jelentkezni akartam. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem vágytam a sztárságra, karrierem csúcsát nem platinalemezekben láttam. Hanem a jazzéneklésben, és abban, hogy egy-egy élőkoncertre a nevével tudjon vonzani embereket.

Ezt pedig megasztáros szereplése után három évvel úgy tűnik, meg tudta valósítani. A napokban két és fél órás koncertet adott az együttessel a városmajori szabadtéri színpadon, és egyre több komoly ajánlatot kap más formációktól is. Mindezek tetejébe tavaly felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakára is, ahol abban az évben csupán három üres hely volt.

– Szerencsésnek érzem magam, kezd minden úgy alakulni, ahogyan elképzeltem – mondta Klári. Sikereit pedig mások is elismerik. Egy tévéműsorban a Megasztár 1. győztese, Tóth Vera és a műsor egyik zsűritagja, Bakáts Tibor Settenkedő úgy fogalmaztak: Klári nyerte a legtöbbet a Megasztárral. Hiszen ő olyan utat tapos, ami vezet valahova, ellentétben a tényleges „megasztárokkal". A döntősökkel, akik egy-két kivételtől eltekintve eltűntek, lemezeiket pedig nem veszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria

1 (0) Magyar-

ország 2 (2)


Graz, barátságos válogatott mérkőzés,… Tovább olvasom