Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A lehetőségek épülete lehet

Firtl Mátyás, a megyei közgyqlés alelnöke átadta tegnap a Rejpál-ház kulcsait Fodor Tamásnak. A ház a megyei fenntartásból így átkerült a városhoz. A jövőben múzeumi és kulturális célokat szolgál.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fenntartásából a soproni Várkerületen található Rejpál-ház átkerült a város tulajdonába. Firtl Mátyás, a megyei közgyqlés alelnöke tegnap átadta az épület kulcsát Fodor Tamás polgármesternek.
– A városvezetés korábban a megyei önkormányzathoz fordult annak érdekében, hogy az épület tulajdonjoga ismét Soproné legyen – mondta el Firtl Mátyás a tegnapi átadón. – Március 2-án a közgyqlés egyhangú döntéssel kimondta, hogy átadja Sopronnak a házat, azzal a céllal, hogy ott múzeumot hozzon létre.
Fodor Tamás hozzátette, a város kulturális életének gyarapítása volt az elsődleges céljuk. A polgármester örül és nagy lehetőséget lát az épület hasznosításában. – A Rejpál-ház a város szívében található, és immár méltó helyet kap a kulturális örökségünkben is – fogalmazott Fodor Tamás, majd megköszönte Firtl Mátyásnak a közbenjárását. – A Liszt Ferenc Társaság költözik az épületbe, ahol egy Páneurópai Piknik-emlékmúzeumot is kialakítanak. Az épület felújítását a kulturális szervezetek saját alapítványi forrásán kívül városi támogatással végzik majd el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom