Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

A LIGA plakátokkal nyerné meg az ingadozó szocialistákat

Jövő héten kezdődik a LIGA plakát-akciója. A szakszervezeti szövetség azokat az MSZP-s képviselőket próbálja meggyőzni, akik szerintük még ingadoznak az egészségbiztosítás átalakítása ügyében.
Gaskó István, a Liga elnöke szerint 30-40 ilyen szocialista politikus lehet, minden megyére jut néhány. Őket saját választókörzetükben próbálják meggyőzni a plakátokkal, amelyeken az adott képviselő neve és fotója szerepel, olyan feliratok kíséretében, mint "Ő a képviselőnk? Most kiderül. Rajta múlik."

A LIGA elnöke elmondta: összesen több ezer plakátot ragasztanak ki aktivistáik a jövő héten. Szerinte 30-40 MSZP-s képviselőnél van esély arra, hogy nemmel szavazzanak december 17-én a Parlamentben, amikor az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényről döntenek. Rájuk próbálnak hatni saját választókörzetükben. Mindenhol több száz plakát kiragasztását tervezik.

A LIGA ezen kívül nyilvános vitákra is hívja a szerintük még ingadozó MSZP-s képviselőket. Gaskó István ilyennek nevezte János Györgyöt és Keleti Györgyöt is. A politikusokat levélben keresték meg a felkéréssel, és elkezdődtek az időpont-egyeztetések is. A képviselőkkel a LIGA tagszervezetek helyi vezetői állnak ki a nyilvános szópárbajra.

A LIGA december 17-ére hirdetett általános, határozatlan idejű sztrájkot, amelyet az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslat parlamenti végszavazásának napjára időzítettek. A szakszervezeti szövetség az egészségbiztosítás tervezett átalakítása, valamint a nyugdíjszámítás szabályainak változása ellen tiltakozik. A sztrájkfelhíváshoz eddig már számos érdekképviselet csatlakozott, például a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Magosz és a Magyar Orvos Szövetség, a Munkástanácsok és a pedagógusok is. December 15-én, 11 órától pedig újabb tiltakozó nagygyűlést tartanak az Alkotmány utcában.

Olvasóink írták

  • 2. S.Grandpierre Cecília 2007. december 09. 09:08
    „Szerintem kellene győzködni, - bár ez elég szomorú- mert az már késő, ha még sokáig maradnak a kormányon, a képviseletünkben, ha igennel szavaznak.Hátha még fel lehet őket ébreszteni, komás állapotukból a jólétükben! Sztárkolni kell és csatlakozni!
    Harcolni ez ellen, ami itt folyik, mert még sanyarúbb lessz a helyzetünk. Persze nem mindenkié, de szeretném hinni, hogy azok sem akarnak olyan országban élni, ahol nyomor van, szegénység, a sétálóutcákon kéregető, lecsúszott embertömegek koborolnak...”
  • 1. peter rusz 2007. december 08. 16:55
    „A képviselőket nem kell befolyásolni, hiszen ha megszavazza a csomagot az már biztos, hogy a következő választáson nem fog nyerni .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúgott és ütött a soltvadkerti biciklirabló

Nem messzire jutott zsákmányával, mert elfogták a rendőrök azt a román fiatalembert, aki egy… Tovább olvasom