Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

A magyar hadsereg gyakorlatai nem irányulnak Szlovákia ellen

A honvédség vezérkari főnöke megerősítette, hogy a magyar katonák valóban gyakorolják a folyókon való átkelést, de felesleges e mögött bármiféle rejtett, Szlovákia-ellenes szándékot keresni.
Tömböl László így reagált pénteken a Szlovák Nemzeti Párt elnökének keddi nyilatkozatára, amelyben Ján Slota felszólította a szlovákokat: legyenek résen és lássanak hozzá védelmi képességük erősítéséhez. "Nem látom okát, hogy miért ne gyakorlatoznánk" - nyilatkozta a tábornok a pozsonyi SITA hírügynökségnek Szolnokon, ahol a ciprusi misszióból hazatért magyar és szlovák katonák ünnepi sorakozóján vett részt. Tömböl szerint a magyar honvédség rendszeresen gyakorol, hogy a katonák tapasztalatot szerezzenek a folyami átkelésben. A tábornok szerint előfordulhat olyan helyzet, amikor a katonáknak át kell kelniük a Dunán vagy a Tiszán. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a magyar hadseregnek semmilyen Szlovákiát érintő tervei nincsenek.

"A gyakorlatozás mögött semmiféle rejtett ok, rejtett cél nincs" - szögezte le a magyar vezérkari főnök. "Felszólítom az összes szlovákot, hogy legyünk óvatosak. Nem tudom, mi ébreszti fel Szlovákiát, hogy elkezdje védelme megerősítését" – harsogta keddi sajtóértekezletén a magyar- és romaellenességéről elhíresült Slota. Azt állította, hogy a szlovák hadsereg vezérkara, a vezérkari főnök és a hadsereg egész parancsnoksága alkalmatlan. Véleménye szerint a szlovák hadsereg - kivéve a zsolnai ezredet - harcképtelen. A koalíciós pártelnök megismételte korábbi állításait: a magyarok célja Dél-Szlovákia politikai autonómiája, ezt a területet népszavazással akarják majd elszakítani Szlovákiától, megismétlődne a koszovói példa.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2010. március 27. 08:19
    „össze kell kötni a sihuhugabival, pont ugyanakkora hülye :D”
  • 1. Szusi 2010. március 27. 07:14
    „Kezeltetnie kellene magát. Dilidokit neki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy kamionsofőr - saját járműve nyomta össze

Meghalt egy kamionsofőr pénteken Budaörsön egy logisztikai központban, elsődleges információk… Tovább olvasom