Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A magyar társadalom a valódi hátrány a fogyatékossággal élők számára

Magyarországon a fogyatékossággal élő emberek számára ma már nem is saját fogyatékosságuk jelenti a valódi hátrányt, hanem az a társadalom, amiben élniük kell - fogalmazott a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke a Népszavának.
Kovács Ágnes a lap keddi számában kifejtette: az utóbbi években elmaradtak a korábbi pozitív irányú, a közszolgáltatások akadálymentesítésére vonatkozó törekvések, vannak olyan területek, ahol visszalépések történtek, mint például a közösségi közlekedésben.

A MEOSZ elnöke egyebek mellett problémaként említette, hogy a fejlesztésekre szánt uniós források felhasználása nem elég következetes, sokszor szakmaiatlan is. A helyzetet nehezíti, hogy Magyarország hiába dolgozta ki és fogadta el 1998-ban saját esélyegyenlőségi törvényét, 2007-ben pedig ratifikálta az ENSZ fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezményét, a mai napig nem történt meg a szükséges jogharmonizáció az uniós és a hazai szabályozások között, az ENSZ-egyezményt pedig Kovács Ágnes szerint "mindenki úgy értelmezi, ahogy az neki kényelmes".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY - Fidesz: a vasárnap fütyülők az ÁVH-val értenek egyet?

OGY - Fidesz: a vasárnap fütyülők az ÁVH-val értenek egyet?
Az alkotmánymódosításról is volt szó hétfőn, napirend előtt a parlamentben. Tovább olvasom