Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

A magyarok a legboldogtalanabbak Európában

A magyaroknak csupán a 68 százaléka vallotta magát összességében boldognak az Eurobarometer tavaly november és december közepe között készült felmérésében, mely az Európai Unió akkori 25 tagországa között a legalacsonyabb aránynak számít.
Az azóta már taggá vált románoknak 60%-a, a bolgároknak csupán 39%-a érezte úgy, hogy boldog. A 25 tagország átlaga 87%-ot tett ki, éppen annyit, mint a cseh arány, akiket a szlovének kissé megelőztek (89%).

A lengyelek 86%-a, a szlovákok 77%-a vallotta magát boldognak. Arra a kérdésre, hogy "nagyon boldognak" érzi-e magát, a megkérdezett magyaroknak csupán 17%-a válaszolt igennel, míg az uniós átlag itt 26% lett. A kontinens leginkább boldog népe a dán, az ír és a holland.

Megjegyzendő, hogy egy ilyen felmérésre érkezett válaszokat nagyon sok tényező befolyásol, melyek nem biztos, hogy minden országban egy időben, illetve intenzitással jelentkeznek, így az adatok számszerű összehasonlítása torzító mondanivalót tartalmazhat. Az igen gyenge magyar boldogságérzet bizonyára összefüggött a szerteágazó kormányzati kiigazító lépésekkel, illetve a tavaly őszi politikai feszültség hatásával is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi átszervezés

A csornai és kapuvári múzeumok szakemberei, muzeológusai a megyei döntés nyomán nem maradnak… Tovább olvasom