Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A magyarok közül mennek legkevesebben nyaralni

A magyar lakosság 47 százaléka nem tervezi, hogy nyaralni megy idén, vagy nem biztos abban, hogy el tud menni- derül ki az Európai Bizottság kutatásából.

Európai uniós szinten ez a legnagyobb arány. Az EU átlagában a lakosság 27 százaléka nem tervez nyaralást, vagy nem engedheti meg magának az utazást. Legkisebb mutatóval ebben a tekintetben Olaszország rendelkezik, ahol csak 12 százalék marad otthonában egész nyáron.

A felmérésből az is kiderül, hogy a nyaralni induló lakosság 51 százaléka hazáján belül keres pihenési célpontot. Huszonhét százalék más uniós országban, 21 százalék pedig az EU-n kívülre utazik.

A magyarok esetében a nyaralók 68 százaléka belföldön üdül, 22 százalék az EU más tagállamában, 10 százalék pedig az EU-n kívül.

A közvélemény-kutatás tanúsága szerint legtöbben a görögök közül nyaralnak belföldön, arányuk eléri a 85 százalékot. Legkisebb, mindössze 10 százalékos arányban a kicsiny Luxemburg lakói maradnak hazájukban.

Közleményében a bizottság arra is emlékeztetett, hogy külföldön valamennyi uniós polgár segítséget kérhet egy másik EU-tagállam nagykövetségétől vagy konzulátusától is. Csupán az Egyesült Államokban, Kínában és Oroszországban rendelkezik mind a 27 uniós tagállam diplomáciai képviselettel - emelte ki a közlemény.

Olvasóink írták

 • 3. Jozsoci 2011. július 27. 17:16
  „1. 620829 2011.07.27. 15:01
  Nincs igazad, nem mönnek az embörök. Jó neked, hogy tudsz menni. 50 ezer haviból te sem mennél. Ti, gazdagok, nektek halvány fogalmatok sincs, milyen nyomorban él az emberek 30 %-a. És én még az ötvenezremmel irigyelt lehetek, mert ennél jóval kevesebből is élnek emberek.”
 • 2. dmonlájn 2011. július 27. 15:20
  „igen, de mint tudjuk minden ki jól járt!”
 • 1. 620829 2011. július 27. 15:01
  „Ez így nem igaz-csak nem vallja be---az már más tészta....dívik a sírás--és ugye könnycseppekkel nem lehet fizetni+mennek az embörök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbuszokat ellenőriz a rendőrség az utakon csütörtökön és pénteken

Autóbuszokat ellenőriz a rendőrség az utakon csütörtökön és pénteken egy európai közlekedésbiztonsági akció keretében . Tovább olvasom