Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A MÁV szerint a munkavállalók 80 százaléka dolgozik

A MÁV szerint a kora reggeli szolgálatváltások után a dolgozók legalább nyolcvan százaléka felvette a munkát a vasúttársaságnál. Azonban a maradék húsz százalék is elég ahhoz, hogy kiszámíthatatlan és kaotikus maradjon a vonatközlekedés.
A sztrájk a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete szervezésében hajnali három óra óta tart. Gaskó István, a szervezet vezetője korábban azt mondta, reggel nyolc órakor tovább folytatódnak a csütörtök este megszakadt tárgyalások a szakszervezet és a vasúti cégek vezetői között.

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta hogy a kora reggel szolgálatváltások után a MÁV számításai szerint a dolgozók legalább 80 százaléka felvette a munkát. Az eddigi adatok alapján az ország keleti részén inkább részt vesznek a munkabeszüntetésben, a nyugati régiókban viszont több vonat is közlekedik.

A fővárosi főpályaudvarokon teljesen kiszámíthatatlan a vonatok indulása és érkezése. Az ingázó vonatok egy része - ahol nincs szükség a kocsivizsgálók munkájára - általában járnak. A Keleti Pályaudvarra is érkezett például vonat Hatvanból. A fővárosi elővárosi közlekedésben több vonat is jár, de csak a külső állomásokig. Jó a közlekedés Vásról, de a vonatok csak Rákospalotáig járnak. Szintén majdnem félóránként jár vonat Esztergom felé is. Szinte egyáltalán nem járnak a Vácrátóton keresztül Vác felé közlekedő vonatok. Egyes állomásokon senki nem dolgozik, mint Ercsin és Iváncsán. Erre a két helyre egyébként tizenegy órára érkeznek olyan dolgozók, akik nem sztrájkolnak.

A Független Hírügynökség vidéki tudóítói szerint a műszakváltás nem hozott különösebb változást a hajnali helyzethez képest, a vonatok közlekedése továbbra is kiszámíthatatlan a nagyobb városok elővárosi közlekedésében is.

A szakszervezet február elsején hajnali három órától hirdetett sztrájkot, határozatlan időre a MÁV ZRt-nél, a MÁV Start ZRt-nél és a MÁV Gépészet ZRt-nél. A VDSzSz a vállalatok munkavállalói részére nettó 250 ezer forint kifizetését követeli a MÁV Cargo ZRt. privatizációs bevételéből, valamint a MÁV Start ZRt. dolgozói részére 10 százalékos alapbérfejlesztést a 2008. évi fejlesztésen felül.

Olvasóink írták

  • 2. colomano 2008. február 01. 10:46
    „Nem lesz hosszú ne aggódj? Mit gondolsz a sztrájk alatti fizetést kifizeti majd a szakszervezet? Mivel nincs miből, így hamar visszamennek dolgozni az emberek.”
  • 1. titkos odddy 2008. február 01. 10:37
    „Egész egyszerűen felháborittonak tartom a sztrájkjukat ! Arra nem gondolnak hogy sok diák alig tud majd haza jutni ??én tényleg sajnálom hogy ha az állam kihasználja őket, de legalább egy konkrét időpontot adhatnának nekünk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halott férfi a lépcsőházban Békéscsabán

Holtan találtak egy férfit csütörtökön délelőtt Békéscsabán, az egyik lakótelepi ház lépcsőházában. Tovább olvasom