Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A megújulás tréningje

A győri Gyökerek Jóléti Szolgálat Alapítvány a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program uniós pályázatának keretében szociális területen dolgozó szakembereket képez. A 100 órás tanfolyamon öt csoportban összesen várhatóan hetvennégyen végeznek Győrből, valamint a régió településeiről.

Reiderné Molnár Ágnes projektvezető úgy tájékoztatott, az alkalmazottak és a vezetők képzésének célja a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatási esélyeinek növelése. Éppen ezért a tematika is ehhez igazodik: egyrészt a személyiségfejlesztésre fókuszál, másrészt a segítőszerepek, a munkaerő-piaci és az ehhez kapcsolódó jogszabályi ismeretek mind teljesebb elsajátítását célozza. A programban a civil szervezet konzorciumi partnere a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia. Szükségesek a jó álláskereső technikák is csakúgy, mint a konfliktuskezelés vagy a szabadidős tevékenységek szervezése. Vida Amarilla, a projekt szakmai vezetője arról tájékoztatta lapunkat, a most végzett, szociális területen – bölcsődékben, családsegítőkben, pártfogóként vagy a gyermekvédelem területén – dolgozó szakemberek munkája teljesebb lehet a tanultakkal, az ismeretek beépülnek a munkájukba. A résztvevők közül többen azt is megerősítették, hogy a tanfolyam alapul szolgált a segítőszakmában oly sokat emlegetett, úgynevezett kiégés elkerüléséhez.
„ Fontosak ezek a képzések, már csak azért is, hogy az ember évről évre tudásban és lélekben megújuljon. A szeretetszolgálat munkatársaként 7–8 állandó ellátottal foglalkozom, itt a technikákat, módszereket is meg tudjuk beszélni, át tudjuk adni.” (Keller Pál személyi segítő, Máltai Szeretetszolgálat, Győr)
„ Tizenegy gondozottat látok el, ebből kettő downos fiatal. A konfliktuskezelésben pluszsegítséget nyújtott a program, amely rugalmasan és praktikusan a hallgatók érdeklődését is figyelembe vette.” (Papp Tibor Józsefné, MMSZ Sorstárs Támogató Szolgálat, Tét)
A 14 éve sikerrel működő Gyökerek alapítvány szolgáltatásai között a komplex családsegítés, az adományszervezés és a mentori segítségnyújtás is szerepel. Győrben, az Otthon utca 2. szám alatt találják az irodát, telefonos elérhetőségük pedig a 96-os körzetszámú 426-321.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom