Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A nagy címletű bankjegyeket hamisítják

Továbbra is a magasabb - öt-, tíz- és húszezer forintos - címletű forintbankjegyeket hamisítják a leggyakrabban - derül ki a jegybank negyedéves jelentéséből.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői 2009 negyedik negyedévében 2.824 darab forgalomból lefoglalt forintbankjegy-hamisítványt vizsgáltak. Tavaly az egész évben 9.041 darab volt a forinthamisítványok száma. A hamisítványok száma és értéke elenyésző a forgalomban lévő forintbankjegyek számához (2009 végén 252 millió darab) és értékéhez (2.122,1 milliárd forint) képest. A forintbankjegyeket a kis számban előfordult nyomdai hamisítványoktól eltekintve továbbra is irodai sokszorosító eszközökkel (színes fénymásolóval, nyomtatóval) állítják elő. A jegybank a jelentés szerint kiemelt figyelemmel kíséri a hamisítások alakulását.

A valutahamisítási esetek száma és a lefoglalt mennyiség továbbra sem jelentős. Az MNB szakértői 477 darab különböző valutahamisítványt vizsgáltak a negyedik negyedévben. Ezen belül a hamis eurobankjegyek előfordulása a korábbi időszakhoz képest kismértékben növekedett (383 darab). Éves szinten összesen 1.917 darab valutahamisítványt vizsgáltak a szakértők.

Olvasóink írták

  • 1. antikos 2010. január 17. 16:15
    „Miért nem az 5 forintost is értem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a teljes Jobbik-lista

A Jobbik országgyűlési választási kampánynyitó rendezvényén közzétette 176 egyéni… Tovább olvasom