Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A nagymama után az elgázolt unoka is meghalt

Zebrán gázoltak el egy nagymamát az unkokájával szerdán Pécsett a kertvárosban. Az idős asszonynak olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy a kórházban csütörtök reggel meghalt.

Meghalt az a húszhónapos kisgyerek is, akit a nagymamájával együtt gázoltak el még szerdán Pécsett. A gyerek csütörtökön éjjel halt meg a pécsi gyermekklinikán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A húszhónapos gyereket szerdán nagymamájával együtt gázoltak el Pécsett. A 67 éves asszony a zebrán tolta át a gyereket babakocsiban, amikor az autós beléjük hajtott. A babakocsi 80 métert gurult, egy másik autónak csapódva állt meg. A nagymama csütörtök reggelre a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyerek csütörtök éjjel hunyt el. A balesetet okozó 32 éves sofőr az első meghallgatáson nem érezte magát bűnösnek. A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított ellen eljárást, szabadlábon védekezhet. A baleset egy forgalmas útszakaszon történ a kertvárosban.

Az idős nő a gyerekkel már majdnem a zebra felénél tartott, amikor elgázolták őket. Tavaly 35 gyalogos gázoltak el zebrán Pécsett. Ketten meghaltak, 13-an súlyos sérüléseket szenvedtek. Idén május közepéig 8 gyalogost ütöttek el, közülük öten súlyosan megsérültek.

Előzmények:

A 67 éves asszony a húsz hónapos unokáját babakocsiban tolta át a zebrán, amikor egy autós elgázolta őket.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, a sofőr ellen csütörtökön halálos közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást. A 32 éves férfi szabadlábon védekezhet.

A Független Hírügynökség pécsi tudósítójának információi szerint már csak gépekkel tudják életben tartani azt a húszhónapos gyereket, akit szerdán nagymamájával együtt gázoltak el Pécsett. A 67 éves asszony a zebrán tolta át a gyereket babakocsiban, amikor az autós beléjük hajtott.A babakocsi 80 métert gurult, egy másik autónak csapódva állt meg. A nagymama csütörtök reggelre a kórházban belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó 32 éves sofőr az első meghallgatáson nem érezte magát bűnösnek. A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított ellen eljárást, szabadlábon védekezhet. A baleset egy forgalmas útszakaszon történ a kertvárosban. Az idős nő a gyerekkel már majdnem a zebra felénél tartott, amikor elgázolták őket. Tavaly 35 gyalogos gázoltak el zebrán Pécsett. Ketten meghaltak, 13-an súlyos sérüléseket szenvedtek. Idén május közepéig 8 gyalogost ütöttek el, közülük öten súlyosan megsérültek.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. gyaloggalopp 2008. június 01. 19:22
  „Kicsit észhez kéne téríteni az autósokat! Mostantól csak azért is úgy járok a városban, hogy kéznél lesz egy tégla és aki nem áll meg nekem a zebrán hanem előttem megy el, hozzávágom a kocsijához! Ha a rendőrséghez fordul, mehet a veszélyeztetés miatti eljárás ellene! Én meg önvédelemből zúztam be a kocsiját! Hátha észhez térnének a nagyképű balkáni sofőrök! Miért nem tudunk a nyugathoz húzni? Bulgáriát is lekörözzük lassan, pedig az se semmi!”
 • 61. Nazsu 2008. május 26. 14:58
  „Bár nem vagyok szakember, azért matriné (8) hozzászólása egy kicsit durva. Féktávolságon lépett a nagymama a zebrára?????
  Én úgy gondolom, hogy a KRESZ III. része egyértelműen kimondja, hogy a gyalogos elsőbbsége nem vmi kegy, szentírás!!!! Nem beszélve arról, hogy a gyalogátkeleőhelyet mindig úgy kell megközelíteni, hogy bármikor meg tudjon állni a járművel érkező. Ha én történeseten "féktávolságon belül" lépek a gyalogátkelőhelyre, viszont a gépjárművezető a KRESZ szabályai szerint jár el, valszeg egy kisebb "meglökéssel" megúszom. De álljon itt az említett rész:
  7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.”
 • 60. Mihalovics Bernadett 2008. május 26. 11:46
  „Istenem,hány embernek kell még meghalnia.....??????
  Ez szörnyű!!!!!Nekem is van egy 9 napos babám,bele se merek gondólni,kivánok a családnak nagyon sok erőt,hogy ezt a szörnyű tragédiát átvészeljék.
  Nagyon remélem,hogy a soför elnyeri méltó büntetését.”
 • 59. Bingo 2008. május 24. 16:51
  „Ennyit ért az objektív felelősség és a zéró tolerancia!”
 • 58. FODOR IMRE 2008. május 24. 06:22
  „EZT a szemét gyilkost aki megőlt 2 embert,ezek a ostoba bohocok
  /rendőrők/,nem csukták le.nesze neked jogállam.SZart sem érnek a tőrvényeink.EMBEREK,ÉN EZT A KŐCSŐGŐT,AZ ANYJA ELŐTT NYIRNÁM KI,MINT A PAPIR KUTYÁT.MOCSOK,SZEMÉT.ÉN SZŰLŐ VA-GYOK,ÁT ÉRZEM A CSALÁD TRAGÉDIÁJÁT.RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK.
  /FIDOKA/.”
 • 57. Zozo100 2008. május 23. 17:59
  „Nekem is van egy 7 hónapos kisfiam, uristen belegondolni is szörnyű... Ha ezt a gázoló megussza nincs igazság a földön.
  Nem érzi magát felelősnek a gázoló ???? A gyalogosnak az átkelőhelyen mindig elsőbbsége van, kivéva ha lámpa tiltja, és ugytudom ott nem volt lámpa!!!
  És Imre én is azt tenném amit te, he ezt a gyermekemmel tenné..

  Egy apa.”
 • 56. pécsi lakos 2008. május 23. 15:37
  „http://www.pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=6564”
 • 55. egy anya 2008. május 23. 14:38
  „Teljesen ismeretlenül is nagyon magam alatt vagyok a tragédia miatt, pedig csak egy kívülálló anya vagyok. Nagyon-nagyon őszinte részvétem a családnak. Elképzelni sem merem azt a mérhetetlen fájdalmat és űrt amit érezhetnek, és kívánok a családnak nagyon sok erőt és kitartást a mély gyászban.
  Szinte félve nyitom ki nap mint nap az újságot, hiszen tragédiákkal és borzalmakkal van tele. Emberek figyeljünk és vigyázzunk egymásra és magunkra!!!!”
 • 54. fodor imre 2008. május 23. 14:31
  „azt kivánom annak a gyilkos autosnak,az isten a legkedvesebbet
  vegye el tőle.az a baj hogy nincs a tőrvényeinknek vissza tarto
  ereje.ezek a hűlye zsaruk kiengednek 1 gyilkost.az tuti az én
  gyerekem bántaná valaki,azt zokszo nélkűl megőlném.
  szőrnyű tragédia elveszteni családtagot.sajnos sok szemét autos van,tisztelet a kivételnek. egy apa./imre/”
 • 53. Cerebellum 2008. május 23. 13:29
  „Ilyenkor hol marad a zérótolerancia kérem szépen!!!!Vagy az csak akkor vonatkozik, ha gyorsan megy az ember? Ha elüt valakit, akkor változatlanul nem történik semmi????”
 • 52. Z. 2008. május 23. 13:29
  „Mil! Valóban sok gyalogos is azt gondolja h bárhol átmehet az úton, sőt még körül sem kell néznie, mert akkor biztos nem ütik el. Tényleg elkelne sokaknak pár kresz-óra!
  Ebben az esetben viszont egyértelműen az autós a hibás... bár ő ugye nem érzi magát felelősnek... pfff... no comment!”
 • 51. Mil 2008. május 23. 12:37
  „Ja, sztem nem fog sokat kapni. Elveszik a jogsiját egy időre, pénzbírság, meg valami felfüggesztett, esetleg 1-2 év valami fogházban, ahonnan hazajárhat. Mondjuk pl. nekem, meg sztem minden normális embernek, ez is sok lenne+a tudat, hogy kinyírtam egy fél családot..”
 • 50. Mil 2008. május 23. 12:34
  „Mindenképp felelős, hisz zebra volt. Sztem az lehetett, hogy lendületből akart átmenni a mama után, az meg vagy visszalépett, vagy megállt, pl. hogy felkapasson a szegélyre.
  Egyébként a gyalogosoknak is oktatni kellene kreszt. Mert fogalmuk sincs róla. Én is amikor tanultam a kreszt, csak csodálkoztam, hogy jóformán a gyalogos az úr a városban, mindehol elsőbbsége van szinte. Szent és sérthetetlen. Na igen, csakhogy ezt ő nem tudja(én se tudtam). Ezért aztán tököl, hezitál a zebrán, sokan akkor sem indulnak el, amikor az autó egyértelműen megáll a zebra előtt. Hát persze hogy a sofőr meg beleszarik az egészbe egy idő után, azt inkább úgy van vele, várjon csak a gyalogos. Na meg arról is le kéne szokni, hogy szinte mindenki ott megy át, ahol éppen gondolja. Tényleg sokszor látom, hogy egymás után 50 méterrel van 2 zebra, lámpával, és a kettő között mennek át ja épp nem jön autó.”
 • 49. Evajunior 2008. május 23. 12:04
  „Nem véletlen hogy az Országos rendőrfőkapitány és a Budapestiu renddőrfőkapitány és csomó rendőri vezetők létre hozták a ,,zéró tolleranciát" 2008. január 20-tól és 2008. május1-től.

  De merem remélni én is hogy elveszik az autóját is és kemény büntetést kap a söfőr amiért méga hibáját sem vállalta be a rendőrségnek.
  Pedig be kellett volna vállalnia a hibáját és minden embernek még ha a következmény ,,pelenkával járna akkor is."”
 • 48. j.ita 2008. május 23. 12:02
  „Részvétem a családnak!
  Nagyon elszomorító és megdöbbentő minden ilyen eset.
  Nem igazán lehet mit mondani.
  Mióta gyermekeim vannak sokkal jobban figyelek a gyerekkel lévő és a gyerekes szülőkre. Sajnos azt vettem észre, hogy akinek nincs gyereke, az nem fogja fel, hogy mennyire kiszolgáltatottak ezek a gyalogosok. A kisgyermek kiszámíthatatlan, a szülő/nagyszülő pedig ezer felé kell, hogy figyeljen amúgy is, főleg ha 2 vagy több gyermek is van. Mindenkit kérek vigyázzon Rájuk, Ránk!! Nem olyan sürgős, hogy mi érjünk előbb a lámpához, a kereszteződésbe, hogy leszorítsuk a gyalogosokat, hogy megmutassuk, mi vagyunk a menők és az erősebbek. Mindenki elbambulhat néha. Velem is előfordult, hogy szégyelltem magam, mert nem álltam meg a zebránál, hanem elmentem a gyalogos előtt. Holott neki van mindenképpen elsőbbsége. Igenis meg kell szokni, hogy automatikusan lassítsunk, és megálljunk, ha csak egy ember is van a zebra közelében és akkor talán kevesebb ilyen szörnyűség történik. Kérem főleg a fiatalabb nemzedéket, hogy gondoljanak már bele egy kicsit a helyzetbe! Az ilyen felfogásúakat, aki még a felelősségét sem érti pedig arra, hogy inkább áramot vezessenek!”
 • 47. :) 2008. május 23. 11:55
  „Nicky!
  Szerintem az állításod nem igaz, nagyon sokat közlekedem gyalogosan Sopronban is és Győrben is, és azok az autósok, akik udvariasan átengednek az úton, kivétel nélkül külföldiek.”
 • 46. N. 2008. május 23. 11:40
  „Először is ezúton is őszinte részvétem a családnak. Még belegondolni is szörnyű mit érezhet , aki nyugodtam elengedi sétálni a kisbabáját a nagymamával és többet egyikük sem tér haza... És ez mind az autósok felelőtlenségének tudható be. (tisztelet a kivételnek) Lehetetlen nem észrevenni egy babakocsis gyalogost, aki már a zebra felénél tart! Biztos nagyon sietett valahova az autós, és nem volt ideje kivárni azt a fél percet míg átérnek az úton és inkább gyorsított, de remélem lesz ideje most valahol jópár évig pihenni... Mégha ugye nem is tartja magát felelősnek a történtekért...”
 • 45. f.bogi 2008. május 23. 11:23
  „Kritikus1 és mindenki más!

  Nem csak Ausztriában, de még Romániában is így van!!!!

  Bogi”
 • 44. Nicky 2008. május 23. 11:15
  „Kritikus1: Persze mert a sok hülye külföldi nálunk randalírozik, otthon meg olyanok mint a kisangyalok. Mert nálunk lehet.... Nem tudják őket megbüntetni... Nem kell őket példának felhozni, csak nézz körül hány idióta külföldi rendszámmal száguldozó van a magyar utakon. Minden második autópályás balesetnél román, vagy osztrák, vagy szlovák autós okozza a balesetet... Micsoda hír volt, hogy az Ausztriában közlekedési kihágásokért megbüntetett magyarokat már kiadja a magyar rendőrség, csak sajnos fordítva nem működik...
  Én olyan helyen laktam gyerekkoromban (Jereván u-i boltnál)ahol minden héten elütöttek valakit a zebrán... Mégsem történt semmi, sem akkor sem most... Az biztos, hogy aki zebrán üt el valakit, az igenis egy s.ggfej (már bocsánat) és megérdemli, hogy nagyon súlyos büntetést kapjon...”
 • 43. kritikus1 2008. május 23. 10:40
  „Hölgyeim es Uraim!

  Ausztriaban le sem kell lepnem a zebrara, nem kell hogy gyerekkel legyek: amint barmi modon eszlelhetö, hogy az uttest fele közelitek: megallnak az autosok!!!!!!!!!!!”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a külföldi látogatók száma Magyarországon

2008 első negyedévében 7,6 millió külföldi érkezett Magyarországra, ez 1 százalékkal kevesebb, mint… Tovább olvasom