Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A népszavazási kérdésekről tárgyal kedden az AB

Kedden tárgyal a legfontosabb népszavazási kérdésekről az Alkotmánybíróság. A harmincöt népszavazási kérdésre - közöttük a Fidesz és a KDNP, illetve Kálmán László nyelvész kérdéseire - több mint százharminc kifogás érkezett.
Az Alkotmánybíróság hétfőn tűzi napirendjére azt az indítványt, amely a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának megszüntetéséről és a Magyar Alkotóművészeti Alapítvány létesítéséről szóló alapító okirat alkotmányosságát firtatja.Arról is dönt Alkotmánybíróság, hogy biztosítja-e a médiatörvény a bíróság előtti jogérvényesítést a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma és a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma megválasztásánál.

Napirenden lesz a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvény, s megtárgyalják a pénzügyeket szabályozó egyes jogszabályok módosításáról szóló törvény egy paragrafusának alkotmányosságát megkérdőjelező indítványt is.

Az Alkotmánybíróság keddi teljes ülésén első napirendi pontként vitatják meg a testülethez beérkezett OVB határozatok elleni kifogásokkal kapcsolatos elvi és eljárási kérdéseket is. A végső döntések október végére várhatóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz-csoport alakul

Tovább olvasom