Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

A Nyírő kórház fél belgyógyászatát bezárják orvoshiány miatt

Orvoshiány miatt nyárra bezár a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászatának fele - írja a Magyar Nemzet.
67 ágyból 32 elérhetetlen lesz, a kórháznak a közeli Honvéd Kórház nyújt segítséget. A lap szerint tegnap már kihalt volt az osztály a kórház harmadik emeletén.

Több orvos is a közelmúltban mondott fel, a helyükre nem találtak belgyógyászt, értesült a Magyar Nemzet - olvashtaó a 444.hu-n. Egy lapnak nyilatkozó, korábban ott dolgozó orvos szerint mivel eleve kevesen voltak, ezért különösen nagy teher volt ott dolgozó rezidenseken. De nem csak orvosból, hanem ápolóból sincs elég. Mindenesetre a helyzet eddig is tarthatatlan volt a lap forrása szerint.
A Honvédkórháztól kap segítséget a Nyírő a súlyos orvoshiány miatt Fotó: Magyar Nemzet

Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint a betegek látják kárát, hogy az egészségügyi intézmények elcsábítják egymás elől az orvosokat és nővéreket jobb fizetéssel. Hegedűs arról is beszélt, hogy a magyar egészségügy egyáltalán nem követi, mennyire elégedettek a betegek az ellátással, sőt, még azt sem lehet tudni, hány beteg halt meg az ellátást követő 30–90 napban, a sürgősségi osztályon hányan várakoztak, és mennyi ideig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dragomán György saját diszlexiájáról írt a Facebookon

Dragomán György saját diszlexiájáról írt a Facebookon
A héten elfogadott jogszabály ellen írt személyes hangvételű bejegyzést az író. Tovább olvasom