Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A Parking Kft. szerint nem történhetett hűtlen kezelés

Nem történhetett hűtlen kezelés a Kossuth tér alá tervezett mélygarázs-beruházásánál, mert a generálkivitelezői szerződés hatályba léptető feltétele a jogerős építési engedély - mondta Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek arra reagálva, hogy Rogán Antal szerint akár a hűtlen kezelés gyanúja is felmerülhet a beruházással kapcsolatban.
Ameddig az építési engedély nem születik meg, addig a generálkivitelezői szerződés nem lép hatályba, vagyis a generálkivitelezőnek nem lehet kárigénye a Parking Kft.-vel szemben - magyarázta Gyarmati Zoltán.

Szólt arról, "nem lényeges", hogy Rogán Antal Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesterhez és Tarlós Istvánhoz, a fővárosi Fidesz-frakció vezetőjéhez fordul, mert a közgyűlés döntése alapján bizottság vizsgálja a beruházást.

Rogán Antal az MTI-nek hétfőn elmondta: tudomása szerint a főváros tulajdonában lévő Parking Kft. vezetője úgy írt alá szerződéseket a tervezett mélygarázs megépítéséről, hogy nem rendelkezett építési engedéllyel, ami megítélése szerint a hűtlen kezelés gyanúját is felveti. Mint mondta, ezt maga a Parking Kft. vezetője ismerte el, amikor perrel fenyegette meg az önkormányzatot, amiért az nem adta ki a szükséges engedélyt, s ezzel milliárdos kárt okozott a cégnek.

Hozzáfűzte: ha viszont nincsenek aláírt szerződések, akkor nem érhette kár a céget, így a perrel való fenyegetőzés alaptalan.

A polgármester szólt arról is, hogy a terveket azért nem engedélyezte az önkormányzat, mert ellentétesnek találta azt a zöld területekre vonatkozó rendelkezéssel. A Kossuth Lajos téren 27 fát kellene kivágni a mélygarázs miatt, amit indokolatlanul soknak tart a hivatal. Ugyan a Parking Kft. vállalta, hogy ennél sokkal több fát telepít, de nem a kerületben, hanem Óbudán.

Rogán Antal hangsúlyozta: nem tudja támogatni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egy olyan mélygarázst építsenek négymilliárd forintért, amit csak a képviselők, illetve a Parlament személyzete használhat. Szerinte a Kossuth tér felszíni rendezése nem várhat, és erről már korábban születtek tervek, ráadásul a költségvetésben elkülönített pénz van a beruházásra.

A felszín rendezését körülbelül 1,2 milliárd forintból meg lehetne megoldani, és a terület még Magyarország 2011-es uniós elnöksége előtt elkészülne - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. csiperke73 2010. február 16. 11:55
    „Már megint sok sok milliárd amiből itt is ott is lehet csippentgetni.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott az MTV cégvezetői posztjáról Bednárik Imre

A Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumának szocialista elnökségi tagja… Tovább olvasom