Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A Parlament elé kerül az élettársi törvény

A kormány a jövő héten benyújtja az országgyűlésnek a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényjavaslatot, ami számos területen adna a házastársakat megillető jogokat az élettársi kapcsolatban élőknek, és nem tesz különbséget az együttélők neme szerint.
Jelenleg egymillió ember él élettársi kapcsolatban, akik az élet számos területén hátrányt szenvednek el, amiért nem házasok – hívta fel a figyelmet Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Példaként említette, hogy mivel az élettársi kapcsolat nem vagyonközösség, ezért az élettársak nehezebben kaphatnak bankhitelt. A szociális juttatásokra és az özvegyi nyugdíjra vonatkozó szabályok is hátrányosan érintik azokat, akik nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban élnek.

A kormány javaslata szerint a bejegyzett élettársi kapcsolatban élők ugyanolyan jogokat kapnak majd a szociális juttatások terén, mint a házastársak. A bejegyzett élettársi kapcsolatnál a kormány javaslata nem tesz különbséget aszerint, hogy az együtt élő felek milyen neműek.

Olvasóink írták

  • 2. braca 2007. november 16. 19:17
    „Meg kell szavazni a melegekről szóló tőrvényt mert kell a házassági levél a meleg államtitkárnak.”
  • 1. Juhász Szilvia 2007. november 16. 12:32
    „Ugyanmár, most mi a különbség, hogy bemegyek a hivatalba és aláírok egy papírt, csak az egyiken az van, hogy élettárs a másikon az, hogy házastárs?? Ha valaki nem akar nagy felhajtást, a házasság se olyan nagy ügy.

    Vagy rosszul gondolom?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A paksi dolgozók is tüntetni fognak jövő szerdán

A paksi atomerőmű legnagyobb érdekvédelmi szervezete, a Paksi Atomerőműben Dolgozók Szakszervezete… Tovább olvasom