Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

A PDSZ részt venne a Szili által kezdeményezett egyeztetésen

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete üdvözli Szili Katalin kezdeményezését, és kész részt venni abban az egyeztetésben, amit az elmúlt hetek tanárverései miatt indítványoz az Országgyűlés elnöke.
Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke a Független Hírügynökségnek hétfőn azt nyilatkozta: örömmel fogadták a Házelnök javaslatát. Néhány évvel ezelőtt a szakszervezet is kezdeményezett már - sikertelenül - hasonló egyeztetéseket a tanárokat ért támadások miatt. A szakszervezeti vezető elmondta: kész javaslataik vannak a probléma megoldására. Például minden iskola számára lehetővé kellene tenni anyagilag, hogy iskolapszichológust foglalkoztassanak. Az iskolai asszisztensek pedig erősíthetnék az iskola és a szülői ház közötti kapcsolatot, segítenének megoldani a pedagógusok, a diákok és a szülők közötti konfliktusokat - mondta Kerpen Gábor.

A Házelnök az elmúlt hetek tanárverései után kérte az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökétől, hogy vizsgálják meg a vonatkozó jogszabályokat, valamint azt is, hogy szükséges-e és ha igen, akkor hogyan lehet javítani a diákok erkölcsi nevelésén.

A közelmúltban ismét több olyan eset került nyilvánosságra, amikor diák vagy szülő bántalmazott pedagógust. Egy VIII. kerületi iskola diákja például azt rögzítette, ahogy osztálytársa óra alatt egy tanárt inzultál. A fiú lökdöste az idős pedagógust, és a felvételen hallani azt is, hogy a többiek nevetnek, senki sem sietett a tanár segítségére. A Nógrád megyei Őrhalmon pedig egy ötödikes kislány szülei támadtak neki az iskola igazgatójának, mert nem tetszett nekik, ahogy a tanár a gyerekükkel viselkedett. A férfi könnyebb sérülést szenvedett. Az oktatási ombudsman akkor azt mondta a Független Hírügynökségnek: azt tanácsolja az iskolaigazgatóknak, hogy mindig tegyenek feljelentést az ilyen ügyekben, mert a büntetésnek lehet visszatartó ereje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már ötvenszer riasztották a tűzoltókat húsvét hétfőn

Hétfőn délelőtt 11 óráig már 50-szer riasztották a tűzoltókat Kelet-Magyarországon Tovább olvasom