Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A pénzügyőrség visszamenőleg is ellenőrzi a vámkezeléseket

Az uniós csatlakozás előtti időszakra visszamenőleg is ellenőrzi 2008-ban a Vám- és Pénzügyőrség, hogy megtörténtek-e a vámkezelések, illetve hogy a cégek jogosan vették-e igénybe a vámkedvezményeket.
A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) most elkészült, a 2008-as kötelező ellenőrzéseken túli vizsgálatok fő irányelvei szerint a vámterületen az utólagos ellenőrzésre helyezik a hangsúlyt. Az év második felétől fokozottan vizsgálják a környezetvédelmi termékdíj rendszerében még nem szereplő gazdálkodókat, a termékdíjat ugyanis 2008-tól a VPOP szedi be.

A VPOP tájékoztatása szerint a vámkezelések megtörténtét, a vámmentességek és vámkedvezmények jogosságát az Európai uniós csatlakozás előtti időszakra visszamenően is vizsgálni fogják. A jövedéki ellenőrzések elsődleges célpontjai az alkoholterméket forgalmazó nagy- és kiskereskedők, illetve a jövedéki adót visszaigénylők lesznek. Idén kiemelt figyelmet fordítanak az ásványolajtermékek, alkoholtermékek és dohánygyártmányok behozatalának ellenőrzésére és a közterületeken árusított illegális jövedéki termékek kiszűrésére.

Az év második felétől a környezetvédelmi termékdíj kapcsán ellenőrzések kezdődnek a kőolajtermékeket, gumiabroncsokat, valamint az elektromos és elektronikai berendezéseket forgalmazó, és a kereskedelmi csomagolást végző cégeknél. Ezen felül a VPOP a környezetvédelmi termékdíj bevallásával, beszedésével, visszaigénylésével és ellenőrzésével kapcsolatban a termékdíjas rendszerben eddig nem szereplő gazdálkodók hatósági rendszerbe történő felvételét tekinti elsődleges feladatának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópálya építés: 11 milliárdos kártérítési per kezdődött

Több mint 11 milliárdos kártérítési per kezdődött csütörtökön a Fővárosi Bíróság Gazdasági… Tovább olvasom