Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A piaci jövedelmekhez igazítanák a közszolgák bérezését

Alapjaiban átalakul és a piaci jövedelmekhez igazodik a közszolgák bérezése. A kormánydöntésre váró dokumentum alapja egy felmérés, amely szerint a jelenleg bruttó 712 ezer forintért dolgozó szakállamtitkárok a magánszférában havi 2,5-3 millió forintot keresnének.
Az új rendszer az osztályvezetők, főosztályvezetők és szakállamtitkárok között is differenciálna a munkakör betöltéséhez szükséges tudás és felelősség alapján.

Ez alapján szabnák meg a posztok betöltéséhez szükséges képzettséget, írhatnak ki pályázatot a munkakör betöltésére, biztosítanak képzést, karrierlehetőséget és bért. Az új bérrendszerrel tehát nemcsak a jelenlegi köztisztviselői bértábla szűnne meg, de a pótlékok, köztük a nyelvpótlék is.

Az új rendszerben ugyanis pontosan meg lesz határozva, mely posztokon van szükség nyelvtudásra - vagyis ott a fizetés is ennek megfelelően magasabb lesz. Bár az új rend a jövő évtől lép hatályba, csak 2009-ben kezdődne a bérfelzárkóztatás: a különbség felét 2009-ben kapnák meg a vezetők, a kiegészítés másik felét 2010-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlánné

– Gyerekek – kérdi az osztálytól a tanító néni –, ki tudná megmondani, hogy hívják… Tovább olvasom