Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

A PM bocsánatkérésre szólítja fel a külügyi államtitkárt

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt követeli a külügyi államtitkártól, hogy szerdai kijelentései miatt kérjen bocsánatot a rendőri túlkapások magyarországi és törökországi áldozataitól és azoktól a magyar állampolgároktól, akik nem tartják elfogadhatónak az emberi jogok lábbal tiprását.
A párt csütörtöki közleményében emlékeztetett arra, hogy Németh Zsolt törökországi látogatásán azt mondta, bízik a török demokrácia erejében, és támogatja az ankarai vezetést a belpolitikai fejleményeket illetően.

A PM szerint felháborító, hogy Magyarország kormánya elfogadhatónak tartja azokat a rendőri túlkapásokat, amelyeket a török rendőrség a kormány támogatásával hajtott végre az elmúlt hetekben. A sebesülteket ellátó orvosok letartóztatása, a tüntetők jogi képviseletét magukra vállaló jogászok előállítása és a békés tüntetőkre támadó rendőrség nem azt igazolja, hogy Törökországban minden rendben lenne a demokráciával - írták.

Amíg a Fidesz 2006-ban jogosan háborodott fel a magyarországi rendőri túlkapásokon, addig "szégyenteljes, hogy most nemcsak szemet huny, hanem támogatja azt a török kormányt, amely nem tesz semmit a brutális rendőrségi túlkapások megállításáért" - áll a PM közleményében.

Olvasóink írták

 • 2. _csutak_ 2013. június 20. 21:01
  „Törökország belügye a dolog!
  Semmi közünk és jogalapunk nincs ahhoz, hogy egy teljesen más kultúrát mi megbíráljunk.
  Ha hazánkban az ország 30%-át nem kitaszítottként kezelnék (http://hetivalasz.hu/itthon/megszoritjuk-magunkat-59267/)
  hanem állampolgárként akkor sem szólhatnánk bele, hisz ez az ő magánügyük.
  Orbán milyen haragos lett mert Viviane Reding kinyitotta a száját, pedig ő teljes joggal megtehette, hisz önként és dalolva írtuk alá a belépési szerződéskor, hogy alávetjük magunkat az Uniós jogrendszernek.
  Azt adaptáljuk, magunkra nézve kötelező érvényűnek ismerjük el!”
 • 1. Qllancs 2013. június 20. 15:51
  „ugyan--ugyan !!!! miért kérne.
  Ott legalább tökösek az emberek amiért kimennek az utcára. itt..bírkák élnek .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MOK: a háziorvosok nem kaptak béremelést

A Magyar Orvosi Kamara szerint az egészségügyi alapellátásban dolgozó mintegy 30 ezer tavaly nem kaptak, és - az eddig ismert tervezetek alapján - idén sem kapnak béremelést. Tovább olvasom