Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A pokol nem fagyhat be

A következő kérdést a „University of Washington” kémiai szakának egyik zh-ja tartalmazta: „A pokol exotermikus (hőt ad le) vagy pedig endotermikus (hőt nyel el)? Válaszát bizonyítsa is.” A legtöbb diák állítását Boyle törvényével próbálta igazolni, vagyis a gáz lehűl, ha tágul, illetve felmelegszik, ha sűrűsödik. Volt azonban egy diák...
A következő kérdést a „University of Washington" kémiai szakának egyik zh-ja tartalmazta: „A pokol exotermikus (hőt ad le) vagy pedig endotermikus (hőt nyel el)? Válaszát bizonyítsa is."

A legtöbb diák állítását Boyle törvényével próbálta igazolni, vagyis a gáz lehűl, ha tágul, illetve felmelegszik, ha sűrűsödik. Volt azonban egy diák, aki ezt írta:

„Először is azt kell tudnunk, hogy hogyan változik a pokol tömege. Tehát tudnunk kell, hogy milyen sebességgel érkeznek új lelkek a pokolba, illetve milyen sebességgel hagyják el azt. Azt gondolom, hogy bizonyosan feltehetjük: ha egy lélek egyszer bekerült a pokolba, sosem fogja elhagyni. Ebből következően egyetlen lélek sem hagyja el a poklot. Azt illetően, hogy mennyi lélek érkezik a pokolba, vessünk egy pillantást a világon manapság létező vallásokra. Ezen vallások egy része azt állítja, hogy ha valaki nem hívője az adott vallásnak, akkor bizonyosan a pokolba kerül. Mivel több mint egy ilyen vallás létezik és mivel az emberek nem hisznek egynél több vallásban, levonhatjuk a következtetést, miszerint minden ember, illetve minden lélek a pokolra jut. A jelenlegi születési és halálozási arányokkal számolva arra számíthatunk, hogy a lelkek száma a pokolban exponenciálisan nő. Most nézzük a pokol térfogatának változását, mivel Boyle törvényének állítása szerint ahhoz, hogy a hőmérséklet és a nyomás a pokolban változatlan maradjon, a pokol térfogatának növekednie kell, ahogy új lelkek kerülnek bele. Ez két lehetőséget ad:

1. Ha a pokol lassabb ütemben tágul, mint amilyen gyorsan lelkek lépnek be, akkor a hőmérséklet és a nyomás a pokolban növekedni fog egészen addig, amíg teljesen elszabadul a pokol.

2. Természetesen ha a pokol gyorsabb ütemben tágul, mint a lelkek számának növekedése, a hőmérséklet és a nyomás csökkenni fog addig, amíg be nem fagy a pokol.

Tehát melyik is az igaz? Ha elfogadjuk azt a posztulátumot, amit Krissy kisasszony adott nekem még gólyaéveim alatt, miszerint »hamarabb lesz fagyott éjszaka a pokolban, mint hogy lefeküdjek veled«, továbbá figyelembe véve a tényt, hogy azóta sem sikerült szexuális kapcsolatba keverednem vele, következik, hogy a 2. lehetőség nem lehet igaz, és ezért biztos vagyok benne, hogy a pokol exotermikus."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múzsa gyönge rántottát engedélyez reggelire

Vajon létezne-e ma C-vitamin-tabletta, ha hetvenegy-néhány évvel ezelőtt Demény Kornélia nem ad a… Tovább olvasom