Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A politikusok állnak a bizalmi index alján

Továbbra is a tűzoltókban bíznak a legjobban az emberek - derül ki a Gfk. piackutató legfrissebb felméréséből. Mellettük Európában az orvosok és a tanárok, hazánkban a postások és az orvosok állnak a bizalmi lista élén. A sor végén mindenhol a politikusok állnak.
A marketing- és reklámszakemberek, valamint a vállalatvezetők megbízhatóságáról sem nyilatkoztak túl kedvezően a megkérdezettek.

A hat hónappal ezelőtti felmérés eredményeihez hasonlóan továbbra is rendületlen a tűzoltók iránti bizalom. Európában és az Egyesült Államokban több mint 90 százalék hisz bennük, Magyarországon ennél is magasabb, 95 százalékos a bizalmi index. Fél éve ez még csak 89 volt hazánkban.

Európában az orvosok állnak a második helyen, 83 százalékkal. Magyarországon ennél valamivel többen, a válaszadók 86 százaléka szavazott bizalmat nekik, de még ennél is jobban szerepeltek a postások: hazánkban az emberek 90 százaléka bízik bennük. Fél éve ők még csak a harmadikok voltak a hazai listán, 78 százalékkal.

Az Egyesült Államokban mindössze 80 százalék bízik az orvosokban; a tanárok itt 81 százalékkal megelőzték őket. Ugyanennyien bíznak a pedagógusokban Magyarországon, Európában pedig mindössze egy százalékkal többen szavaztak rájuk. Tavaly egyébként Magyarországon a jótékonysági szervezetek kerültek a harmadik helyre, más országokban ez a terület inkább a középmezőnybe tartozik.

Magyarországon a politikusokban bíznak az emberek a legkevésbé, mindössze 17 százalék szavazott bizalmat nekik. Európában összesen 14, az Egyesült Államokban 22 százalék hisz még bennük, a felmérés szerint. Fél éve egyébként az önkormányzati képviselők álltak az utolsó helyen a magyaroknál, 24 százalékkal. Nem sokan bíznak a reklámszakemberekben sem; Európában mindössze 32, az Egyesült Államokban 25 százalék. Magyarországon jóval több, 44 százalékos a bizalmi index, de még így is a lista utolsó előtti helyén állnak. Hasonló a helyzet a vállalatvezetőkkel is: Európában 33, az Egyesült Államokban 34, itthon 47 százalék bízik bennük.

Olvasóink írták

 • 4. Biioo 2008. augusztus 21. 17:51
  „Nem hiszem el! Orbán, aki soha nem hazudik...őbenne sem bíznak?”
 • 3. grenadle 2008. augusztus 21. 17:46
  „A szonda ipsos módszertanáról egy felháborodott olvasói levél itt:
  (Válasz arra, miért nincs adat a Jobbikról, vagy akár a Munkáspártról!!)

  http://barikad.hu/node/17176”
 • 2. rade 2008. augusztus 21. 17:18
  „Kádári időszakban nem volt ennyi lopós politikus.
  A jelenlegi parlamentben ülő politikusok mind egy szálig tisztességes tolvaj aki nyíltan szemrebbenés nélkül lop csal hazudik.
  Ide tartozik a miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok,kancellária miniszter, tárcanélküli miniszter, képviselők titkárok altitkárok,
  vezetők, középvezetők. Az igazságszolgáltatás meg szemlélője néha segítője ennek a folyamatnak. Ezért állnak oly mélyen mint a béka picsája lenn.”
 • 1. grenadle 2008. augusztus 21. 14:56
  „Lassan a DM bizalmi indexe is a politikusokéig süllyed nálam. Miért nem teszik fel a medián felmérését még a kishírek közé sem, nem jól szerepel az MSZP? Megszakadt a látszólagos tendencia, amelynek eredményét viszont rendszeresen közölték? Tudják mit: Adják azt a címet a felmérésnek, hogy "Csökkent az előrehozott választást kívánók szána". Ez ugyanis belemagyarázható az eredményekbe, vagy még nem vették észre??? No rajta, itt vannak az adatok, tessék:

  http://hvg.hu/itthon/20080820_median_fidesz_mszp_szdsz_politikusok.aspx”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy benzinkutat Budapesten

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzt vittek el a rablók, az eset körülményeit még vizsgálják. Tovább olvasom