Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A Rába cáfolja a kritikát

A Rába rt. megala- pozatlannak tartja a győri önkormányzat által megfogalmazott kritikákat
Visszautasítja a támadásokat – derült ki a grémium legutóbbi ülésén.
Jancsó Péter, a Rába Holding Rt. igazgatósági elnöke és a céget 7,19 százalékban birtokló győri önkormányzat között decemberben alakult ki vita, egy darabig úgy tűnt, a megyeszékhely fejlődéséről. A város december 28-i rendkívüli közgyűlésén aztán a testület, élén Balogh József polgármesterrel, nyíltan megfogalmazta kritikáját: gyanút keltő ügyletekről, rossz osztalék- és személyzeti politikáról esett szó.

A Rába Holding Rt. igazgatósága legutóbbi ülésén tárgyalt a győri városvezetés nyilatkozatairól, amelyről tegnap közleményt küldött szerkesztőségünkbe. A grémium egyhangú álláspontja szerint a kritikák megalapozatlanok, azokat a tények is cáfolják. Az igazgatóság visszautasít minden olyan bírálatot, amelyet a társaság működésével, eredményeivel, beruházásaival és a tulajdonában álló ingatlanok hasznosításával kapcsolatban fogalmaztak meg.

„Kétségtelen, hogy Győrnek sajátos viszonya van a Rába rt.-vel, ám mindkét fél közös célja Győr fejlődése. A Rába rt. igazgatósága és vezetése – ahogy eddig is, úgy ezután is – mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a társaságot folyamatosan javuló eredmények mellett működtesse. A Rába rt. mint Győr jelentős foglalkoztatója és legnagyobb adófizetője továbbra is szem előtt tartja a város érdekeit, melyek egybeesnek a részvényesek érdekeivel: a Rába rt. dinamikusan növekvő árbevételével egyre nagyobb mértékben járul hozzá Győr gazdaságának növekedéséhez, és egyúttal a részvényesi érték növeléséhez. A Rába rt. sikere egyben Győr sikere is" – áll a közleményben.

Az igazgatóság tagjai leszögezik: a 2003-ban az önkormányzat támogatásával is megválasztott igazgatóság és az igazgatóság által kinevezett vezérigazgató irányítása alatt a társaság jó úton jár. Ezt az elmúlt időszakban publikált eredmények is alátámasztják. A Rába rt. – fenntartva a foglalkoztatottsági szintet, s ezzel mintegy négyezer családnak nyújtva megélhetést – tavaly csaknem 30 százalékos forgalomnövekedést ért el, amely mindenképpen a hatékonyság jelentős javulását és az elfogadott stratégia helyességét igazolja.

„Ezek és a rendszeresen publikált eredmények minősítik a társaságot és minősítik  tisztségviselőinek munkáját is, ezért az igazgatóság egyetért azzal, hogy a nyilvános támadásoknak kitett Jancsó Péter, a Rába rt. elnöke és Apró Antal, az igazgatóság tagja a valamennyi részvényest képviselő közgyűlés bizalmának megfelelően mandátumuk lejártáig továbbra is részt vegyenek a testület munkájában, tovább segítve a Rába rt. és Győr fejlődését is. A Rába rt. igazgatósága reményét fejezi ki, hogy az elmúlt hetekben kialakult vita Győr és a Rába rt. közös érdekeit szem előtt tartva lezárul" – zárul a közlemény.
Az igazgatóság levélben fordult a győri városvezetéshez, hogy tisztázzák és mielőbb lezárják a vitát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz filmhét Győrben

Az orosz kultúra és filmművészet iránt érdeklődőket várnak az orosz filmhétre, január 12. és 16.… Tovább olvasom