Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

A Rába ismét Pekingben

A Rába Járműipari Rt. december elején ismételten képviseleti irodát nyitott a Kínai Népköztársaság fővárosában, Pekingben.
A képviselet fő feladata a Rába-termékek – elsősorban a futóművek – kínai értékesítési és vevőszolgálati feladatainak ellátása, valamint a kínai piacon lehetséges hosszú távú, eredményes jelenlét megalapozását szolgáló üzleti megoldások kidolgozása. Az irodát a magyarul is kiválóan beszélő dr. Chen Xin vezeti, aki már többéves tapasztalattal rendelkezik a Rába magyar szakembereivel való együttműködésben.

A képviseleti iroda megnyitása kapcsán Steiner László vezérigazgató elmondta: a Rába rt. úgy ítéli meg, hogy a 2008-as olimpiát megrendező ország dinamikusan bővülő gazdasága, fejlődő infrastruktúrája és növekvő üzleti potenciálja kedvező alapot ad a járműipari együttműködés kialakításához. A Rába az ázsiai vevők hatékony kiszolgálásával járulhat hozzá a kínai tömegközlekedés korszerűsítéséhez. A pekingi iroda megnyitásáról hozott döntés mutatja, hogy a korábbi együttműködés tapasztalatait és más távol-keleti piacokon elért eredményeit kihasználva a Rába fontos szerepet kíván betölteni ezen a nagy és dinamikusan fejlődő piacon.

A Rába rt. és kínai partnerei közötti együttműködés az 1980-as évek közepére nyúlik vissza, melynek keretében 1986 és 1989 között a Chinan Machinery közvetítésével közel 1700 darab különféle típusú Rába járművet szállított a vállalat Shanghajba. A járművek üzembe helyezését és a garanciaidőn túli javításokat a Rába helyszínen dolgozó magyar szakemberei végezték. A további együttműködés reményében a kínai fél felkérésére a Rába 1987 és 1990 júniusa között 360 kínai vendégmunkást fogadott képzési program keretében a Rába győri üzemeiben. A szakképzési program sikere ellenére a szakmai kapcsolatok a nyolcvanas évek végére meglazultak, aminek következtében a Rába 1990-ben felszámolta sanghaji irodáját és attól kezdődően egy ügynökség képviselte a Rába érdekeit a földrésznyi országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai Filmakadémia: Fassbinder-díjas a Hukkle

Pálfi György Hukkle című alkotásának ítélte oda a zsüri az Európai Filmakadémia Fassbinder-díját,… Tovább olvasom