Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

A Rác fürdő elkótyavetyélésről beszél a Fidesz

Az ellenzék szerint semmiért adja át a főváros a fürdő 75 százalékát.
A legfőbb ügyésznél kezdeményez vizsgálatot a fővárosi Fidesz-frakció a Rác fürdő felújítása kapcsán észlelt jogsértések, önkormányzati vagyonvesztés miatt. A Fővárosi Közgyűlés 2002-es döntése alapján indulhatott a fürdőrekonstrukció, amelyre a főváros fürdőtársasága és különböző befektetők egy kft.-t hoztak létre. Ebben a közvetlen irányítást biztosító, 75 százalékos tulajdonrészt a megalapításakor hárommillió forintos alaptőkéjű Rác Nosztalgia Kft. szerezte meg.

A nyolcmilliárd forintos beruházás befejezési határidejét a sokadik módosítással ez év végére tolta ki az MSZP-SZDSZ-képviselők szavazataival a közgyűlés gazdasági bizottsága. Az ellenzéki politikusok szerint ez ügyben az alapkérdés az, hogy miért hoztak létre egy gyakorlatilag semmilyen eszközzel és forrással nem rendelkező céget a rekonstrukcióra.

Választ várnak arra is, hogy az általuk önmagában is aggályosnak tartott fürdőrekonstrukció-koncepció miként módosulhatott úgy, hogy a főváros fürdőtársasága 25 százalékos részesedésének megtartása érdekében lemondott az eredeti Rác fürdőről. Szeretnék tudni azt is: a főváros fürdőtársasága miért mondott le mindenfajta ellentételezés nélkül, gyakorlatilag "az örökkévalóságig" olyan jogosítványairól, mint például a vízhasználati jog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogszerűen oszlatták fel a Kossuth téri tüntetést

A Kossuth téren 2006-ban már 36. napja tüntettek a kormány távozását követelve, a helyszínen sátrakat állítottak fel a demonstrálók. Tovább olvasom