Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A randiguru

(Hitch)
Színes, szinkronizált romantikus vígjáték, 2004

Főszereplők: Will Smith, Eva Mendes, Michael Rapaport
Rendezte: Andy Tennant

Extrák
Nyelv: magyar 5.1, angol 5.1, olasz 5.1
Felirat: magyar, angol, dán, finn, norvég, olasz, svéd
- Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás
- Werkfilm (így készült...)
- Audiokommentár(ok)
- Videoklip (filmzene)
- Kimaradt jelenetek

Minden szakmában lehet zseniálisnak lenni. Hitch (Will Smith) például a házasságközvetítés virtuóza, és megrendelésre dolgozik. Aki hozzá fordul, biztos lehet benne, hogy hamarosan kimondhatja a boldogító igent - méghozzá annak, akinek mindig is szerette volna. A facér férfi kinézhet magának bárkit, ő akcióba lendül, nyomoz, kipuhatolja a mit sem sejtő zsákmány titkos vágyait, gyengéit és ideáljait, felkészíti belőlük ügyfelét, majd megrendezi az első, „véletlen" találkozást. Ezután már nem is tűnik nagyképűségnek, hogy garanciát vállaljon: aki három randevú után sem tudta elcsábítani a kiszemelt nőt, az visszakapja a befizetett díjat. A rendszer tökéletesen működik. Ám a legnagyobb vadász is a célkeresztbe kerül egyszer: Hitch például akkor, amikor színre lép Sara (Eva Mendes), a minden lében kanál újságírónő.

INFÓ

A történet alapötletét a forgatókönyvíró Kevin Bisch saját főiskolai tapasztalataiból merítette. Rendszeresen randizgatott különböző lányokkal, és egy idő után észrevette, hogy általában ott találják magukat a lánnyal az ágy szélén ülve, és fotóalbumokat nézegetnek. Próbálta kitalálni, hogy vajon ezek a nők miért ragaszkodnak ahhoz, hogy megmutogassák neki a fényképeiket, és egyszer csak megvilágosodott. „Hogy lehettem ennyire ostoba? Hiszen csak ezzel ütötték el az időt, amíg arra vártak, hogy megcsókoljam őket. E felismerés után megszállottja lettem a randevúzás apró részleteinek."

„A filmbeli Hitch filozófiája szerint - mondja James Lassiter producer -, mindössze három alkalomra van szükség ahhoz, hogy a magad számára felfedezd és mások számára megmutasd az igazi énedet, ezzel pedig a kellő hatást gyakorold álmaid asszonyára."

Smith az első perctől tudta, hogy el akarja játszani ezt a figurát. „Hitch egyfajta alkimista - mondja a színész. - Amihez hozzányúl, az arannyá válik a kezei között. Mindenkit olyanná formál, amilyen az lehetne. Persze szerelem azért szükségeltetik a dologhoz. Amikor először találkozik a fiúkkal, megkérdezi tőlük, hogy igazán szerelmesek-e abba a nőbe, akit el akarnak nyerni, mert e nélkül nem tud rajtuk segíteni."

Hitch szabályai nem új keletűek: annak a réges-régi tradíciónak a részei, amit szerelmi játéknak vagy játszmának lehet nevezni. „Van a filmben egy sor, ami nagyon jól mondja: ’A nő az igazi énedet akarja. De nem akar mindent egyszerre.’ - teszi hozzá Andy Tennant rendező. - Ez azt jelenti, hogy nem zúdíthatod rá valakire az összes érzelmedet. A dolog nyitja a mértékletesség. Részt kell venned az udvarlás évszázadok óta folyó, nagy játékában."

Mialatt Hitch hihetetlenül sikeresnek bizonyul a segítségnyújtásban, jól kidolgozott és begyakorolt, elegáns udvarlási stratégiája mintha nem működne Sara Melas (Eva Mendes), a New York-i bulvárlap gyönyörű riportere esetében.

„Kicsit olyan, mintha az egész világegyetem összeesküdött volna ellene - mondja nevetve Smith -, és arra ösztökélné, hogy Sara előtt inkább mutassa magát olyannak, amilyen valójában, és ne olyannak, amilyennek ő gondolja, hogy a nő látni szeretné."

„Sara kihozza belőle azt a sebezhető, esetlen és félszeg kamaszt, aki mindnyájunkban benne lakozik, amikor álmaink asszonyát igyekszünk megnyerni magunknak" - teszi hozzá Tennant.

A másik ember, aki Smitht levette a lábáról, Kevin James volt. Ez volt az első mozifilmbeli szereplése. James Albert Brennamant alakítja, Hitch új páciensét, akinek tényleg óriási szüksége van egy randidoki tanácsaira. A szerep végre lehetőséget adott a nagyszerű komikusnak, hogy a tévésorozatok után a filmvásznon is megcsillogtathassa tehetségét.
„Ha évekig dolgoztál televíziók számára, mindenre fel vagy készülve. Akinek megy a tévézés, az egy másodperc alatt képes kapcsolni - magyarázza Smith. - Abban a pillanatban, amint a rendező elkiáltja magát, hogy ’Felvétel!’, képes produkálni valami csodálatosat."

Albert reménytelenül szerelmes Allegra Cole-ba, a gyönyörű és előkelő társasági hölgybe, akinek Albert csak az egyik könyvelője a sok közül. Őt a szupermodellből színésznővé avanzsált Amber Valletta alakítja. Allegra olyan nő, aki mindig reflektorfényben áll, folyton a figyelem középpontjában van, legyen szó társasági eseményről vagy sajtószereplésről. „Ugyanakkor meg akarja találni a saját nőiségét, nem elégszik meg azzal a képpel, amit mások alakítottak ki róla - mondja a színésznő. - Albert nem az a fajta férfi, amilyenekkel randevúzni szokott, vagy amilyenek körülötte lebzselnek - és ez felkelti az érdeklődését."
És ez az, ami miatt Hitch erősködik, hogy Albert keményen tartsa be a szabályokat, amelyek az első randevún kívánatos visszahúzódó, tartózkodó viselkedésre vonatkoznak. „Az én figurám olyan, mint egy kölyökkutya - mondja James. - Ha nem hallgatnék Hitchre, és nem játszanám el a higgadt, ráérős, visszafogott manust, megőrülnék, és ezer darabra szóródnék szét."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán éjféltől három forinttal drágul a benzin

Szerdán éjféltől három forinttal drágul a benzin és öttel a dízelolaj - értesült a holtankoljak.hu… Tovább olvasom