Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A rendőrgyilkos Gy. István lába lebénult

A bal lába lebénult, valószínűleg valamilyen ideget ért a golyó, nem tudni, maradandó fogyatékosságot okoz-e.
Ed­dig több verzió keringett a bőnyi lövöldözés mozzanatairól, de mint a Bors megtudta: egyik sem áll közel a valóság­hoz. Tegnap a Magyar Nemzeti Arcvonal állt elő egy közleménnyel, amelyben azt írták, hogy a Gy. István házához érkező civil nyomozók a kerítésen be­mászva, magukat nem igazolva hatoltak az ingatlan területére, a szervezet azt sem zárta ki, hogy Gy. István jogos önvédelmi helyzetben lőtt - írja a BorsOnline.

Korábban a sajtóhírek arról szóltak, hogy Gy. István a lakásból tüzelt a kertben tartózkodó rendőrökre. A Bors most pontosan rekonstruálja a történteket. Nem más, mint a rendőrgyilkost védő dr. Léhner György nyújtott segítséget a Borsnak a részletek tisztázásában.

– Pálvölgyi Péter már a lakásban tartózkodott, amikor a halálos lövés érte. Egy-két méterre állt védencemtől, ő is elővette szolgálati fegyverét, de használni nem tudta. Védencem azt állítja, vele nem közölték a házkutatás célját, tehát azt sem tudom megerősíteni, hogy a Teréz körúti robbantással kapcsolatban folyó nyomozás eredményeképp jutottak hozzá. Azt állítja, hogy véletlenül sült el a fegyvere, amelyet csak a rendőrök elriasztására vett elő. Pálvölgyi Péteren kívül még több rendőr a helyszínen tartózkodott, miután az első lövés eldördült, nyolc-kilenc lö­vést adtak le védencemre, közülük egy találta el. Gy. István csak a műtéte után értesült ar­ról, hogy a rendőrtiszt éle­tét vesztette, nagyon sajnálja a történteket és a későbbiek­ben részletes vallomást kíván tenni. A bal lába lebénult, valószínűleg valamilyen ideget ért a golyó, nem tudni, maradandó fogyatékosságot okoz-e – tette hozzá az ügyvéd.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Mihály: béremelésért járhat a járulékcsökkentés

A kormány kész mérsékelni a járulékokat, ha a vállalkozások megtartják a minőségi munkaerőt és bért emelnek. Tovább olvasom