Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A rendőrök is készülnek az iskolakezdésre

Nem csak a diákok, szülők és a tanárok, hanem a rendőrök is készülnek a szeptemberi iskolakezdésre, akik ilyenkor főként az iskolák környéki gyalogos közlekedés biztonságát figyelik fokozottan.
A hétfőn kezdődő tanévben elindul az iskola rendőre program is, a cél, hogy ha lehet minden általános iskolához tartozzon egy olyan rendőr, aki felvilágosítással szolgál és rendszeres kapcsolatot tart az intézménnyel, a szülőkkel és a diákokkal.

A megyei rendőr-főkapitányságok már felkészültek az iskolakezdésre. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága például a gyermekbalesetek megelőzésére a rendőrkapitányságok bevonásával minden évben - így idén is - megszervezi a szeptemberi iskolakezdési akciót. A közlekedésbiztonsági szempontból veszélyeztetett általános iskolák környékén több lesz a rendőr, főleg a napi oktatás kezdetén és befejezésekor. Kiemelten figyelik majd az autóvezetőket, a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatát, segítik a gyermekek biztonságos közlekedését. A pedagógusokkal közösen, pedig baleset-megelőzési témájú előadásokat, oktatásokat szerveznek a tanulók számára. A megyei rendőrkapitányságok mindegyikének van egyébként ehhez hasonló akciója.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) iskolakezdéskor indítja el az "Iskola rendőre" elnevezésű programját, amelynek lényege, hogy minden általános iskolához tartozzon egy olyan rendőr, aki kapcsolatot tart az intézménnyel, a szülőkkel és a diákokkal. A cél, hogy segítse az iskolákat abban, hogy a gyerekek rendszeres felvilágosítást kapjanak az olyan őket érintő kérdésekről, mint például a baleset- és a bűnmegelőzés. Veszprém megyében például úgy igyekeznek választani, hogy a rendőr érintett legyen a munkában, például a gyermeke az érintett intézménybe járjon. Ha erre nincs lehetőség, a körzeti megbízottra hárul a feladat.

Olvasóink írták

  • 2. kekecke 2008. augusztus 31. 15:29
    „most akkor a rendőrök is az iskola mellé járnak ?”
  • 1. Írástudatlan. 2008. augusztus 31. 09:30
    „Hát némelyikre rá is férne mert annyira hülyék! Nem lenne rossz ha újra járnák az általános iskolát! Hát ha ragadna rájuk valami a koszon kívül is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,4 millió diáknak csengetnek be hétfőn

1,4 millió diáknak csengetnek be hétfőn, ez több mint 20 ezerrel kevesebb, mint tavaly. Szeptember… Tovább olvasom