Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A rendőrség szerint rémhír a miskolci szkinhedtámadás

Nyomozást rendelt el a miskolci rendőrkapitányság rémhírterjesztés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben - közölte a rendőrség. Az előzmény az, hogy a hétvégén több, főleg romák lakta városrészben több tucatnyian az utcán töltötték az éjszakát a támadásoktól tartva.
Miskolcon és környékén olyan, kör sms-ek formájában eljuttatott információk láttak napvilágot, amelyek azt feltételezik, hogy szkinhed és más csoportok fenyegetést jelentenének roma családokra, mondta a Független Hírügynökségnek Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség adatai szerint ezek az információk teljesen alaptalanok, ezért rémhírterjesztés miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen. A valótlan hírek a város különböző részein olyan indulatokat gerjesztettek, amelyek magukban hordozhatják az esetleges helyi konfliktusok, atrocitások kialakulását, fogalmazott a szóvivő.

A rendőrség rendkívüli sajtóközleményt adott ki, amelyben felhívással fordultak a lakossághoz. Azt kérik, hogy "a kialakult feszült helyzetben nagy körültekintéssel és óvatossággal kezeljék a jelenséget, az alaptalan fenyegetésekkel érintett városrészeken próbálják elkerülni az esetleges provokációkat az összetűzések elkerülése érdekében. A Független Hírügynökséghez is eljuttatott közlemény szerint a rendőr-főkapitányság "rendkívül nagy erőket mozgósított a közbiztonság fenntartása érdekében", a rendőrök az érintett területeken folyamatosan visszatérően járőröznek.

A Független Hírügynökség vasárnap arról számolt be, hogy sokan az utcán töltötték a szombatról vasárnapra virradó éjszakát Miskolcon több, főként romák lakta városrészben, mert elterjedt a híre, hogy szkinhedek akarják megtámadni őket. Az egyik helyi internetes lap szerint szúró-vágó eszközökkel, dorongokkal, fegyverezték fel magukat az emberek. Az egyik városrészben gumiabroncsokat égettek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. március 16. 19:49
  „"Két autósra is rárontottak baltákkal, kaszákkal és kapákkal felfegyverkezett brutális cigányok vasárnap este Miskolc két pontján. A rendőrök gyorsan megérkeztek, így senki sem sérült meg. Miskolc több pontján már második napja az utcán garázdálkodnak a cigány bandita-családok - közel 300-an -, mert megtanították velük a kötelező szöveget a megbízóik: félnek. A rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomoz az ügyben.
  ...a Független Hírügynökség információi szerint az egyik támadás a város egyik frekventált részén, az Andrássy úton történt, amelynek közelében, az úgynevezett számozott utcák környékén vasárnap éjjel három-négyszáz ember gyűlt össze, és virrasztott kapákkal, kaszákkal, baltával és kövekkel felfegyverkezve.
  Azért töltötték az éjszakát az utcákon, mert az a rémhír terjedt el, hogy állítólag szkinhedek akarják megtámadni őket. A rendőrök a rémhírterjesztés miatt már korábban nyomozást rendeltek el, információik szerint ezek a híresztelések teljesen alaptalanok ugyanis.
  A Nyolcadik utcában az út szélén köveket halmoztak fel az ott lakók, és megmutatták ,,fegyvereiket", amelyek között balták, kapák, és egyenesre átalakított kaszák vannak. Elmondták, hogy több Molotov-koktélt is készítettek, amit ha kell, használni fognak. Terveik szerint hétfőn éjjel is garázdálkodnak."”
 • 4. JungHeinrich 2009. március 16. 19:02
  „"...gumiabroncsokat égettek..." no azt meg minek?”
 • 3. varadipal 2009. március 16. 12:01
  „Hát a Morvai Kriszti most még egy szót sem szól a rendőri erőszak ellen!? Na fene! Eddig tartanak nála az emberi jogok Európában?”
 • 2. lopicigazsi 2009. március 16. 10:13
  „Szavazz az erőszak ellen! >>> www.afal.hu”
 • 1. netuddki 2009. március 16. 10:10
  „Mohácsi itthon van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budaházyt és Toroczkait már kiengedték

A radikális körökből ismert két embert a március 15-éhez kapcsolódó rendezvények helyszínein fogták el a rendőrök. Most kiengedték őket. Tovább olvasom