Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A rózsaszín párduc

Jacques Clouseau felügyelő. E név hallatán félelem vacogni kezdenek a világ bűnözői - és mindenki más is, aki útjába kerül.
Meggyilkolnak egy világhírű fociedzőt, és egyúttal ellopják a gyűrűjét. Márpedig a gyűrűt egy felbecsülhetetlen értékű drágakő, a „Rózsaszín Párduc" díszítette. A francia kormány természetesen legjobb detektívjét hívja. Ő azonban nem ér rá, így Clouseau felügyelő kezd nyomozni.

színes magyarul beszélő amerikai vígjáték, 93 perc, 2006
rendező
: Shawn Levy

forgatókönyvíró: Len Blum, Steve Martin, Michael Saltzman, Maurice Richlin, Blake Edwards
zeneszerző: Christophe Beck, Henry Mancini
operatőr: Jonathan Brown
producer: Robert Simonds
vágó: George Folsey Jr., Brad E. Wilhite

szereplő(k):
Steve Martin (Jacques Clouseau)
Kevin Kline (Dreyfus)
Jean Reno (Gendarme Gilbert Ponton)
Beyoncé Knowles (Xania)
Emily Mortimer (Nicole)
Kristin Chenoweth (Cherie)

A film sztorija

Jacques Clouseau felügyelő. E név hallatán félelem vacogni kezdenek a világ bűnözői - és mindenki más is, aki útjába kerül.

Talán sajátos mozgáskultúrája miatt? talán különös észjárása miatt? talán öntörvényű mondatleleményei miatt? amerre jár, ott egyhamar nem felejtik el a találkozást.

És bár a módszereit nyugodtan lehet szokatlannak nevezni (vagy inkább követhetetlenül kaotikusnak), mindig megoldja a rá bízott ügyet. Igaz, a saját, utánozhatatlan stílusában.

Legalábbis eddig így volt. A rózsaszín párducban azonban Clouseau felügyelő megkapja élete legnehezebb ügyét.

A világhírű fociedző, Yves Gluant győzelemre vezette a francia csapatot a kínaiak ellen. A meccs után ünneplő rajongók gyűrűje veszi körül, és persze ott van mellette gyönyörű szerelme, a popsztár Xania (Beyoncé Knowles) is, amikor az edzőt eltalálja egy mérgezett nyíl. A zűrzavarban titokzatos módon eltűnik Gluant felbecsülhetetlen értékű gyémántgyűrűje, a "Rózsaszín párduc".

A gyilkossággal tele van a sajtó. Az ügyet Dreyfus főfelügyelőre (Kevin Kline) bízzák, aki a Becsületrend várományosa - immár hetedik alkalommal. Dreyfus tudja, hogy egyetlen apró hibát sem véthet - vagy ha mégis, akkor kell valaki, aki elviszi a balhét -, úgyhogy azonnal beveti a fáradhatatlan Clouseau felügyelőt.

Clouseau és új asszisztense, a csendőrséget erősítő, kitartó, higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert Ponton (Jean Reno) nyomok egész dzsungelén küzdi át magát - keresztül-kasul Párizson és New Yorkon. A "Nagy Almában" Clouseau és Ponton eljut a Times Square-re, a közeli gyémántnegyedbe, az elegáns Fifth Avenue-ra és a felújított Waldorf Astoria Hotelbe, ráadásul mindezt annak ellenére, hogy rengeteg fura alak kerül útjukba: trükkös gyémántcsiszolók, gengszterek, közismert bűnözők, mézesmázos kaszinótulajdonosok, titkos ügynökök és titokzatos edzők. És akkor a "Lángoló Mojito"nevű különleges, egzotikus koktélról még nem is szóltunk!

Clouseau közben szűkíti a kört, és hamarosan meg is vannak a gyanusítottak: többek közt Xania, a mellőzött focista (William Abadie), egy milliomos kaszinótulajdonos (Roger Rees) és egy kikapós PR-os (Kristin Chenoweth).

Clouseau módszere lenyűgöző, bár meglehetősen körülményes. De soha nem téveszt célt, és minden körülmények között megőrzi büszkeségét. És végül elhivatott titkárnője, Nicole (Emily Mortimer) és Ponton segítségével leleplezi a gyilkost, és megakadályozza, hogy Dreyfusé legyen a dicsőség. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aphrodité örömei

„Ezeket az erotikus bolyongásokat dévaj szerelmeseknek és – miért ne – bátortalan… Tovább olvasom