Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

a softball az erősebb

A közelmúltban a férfiaknál számított honi fellegvárnak Sopron, újabban azonban a lányok – a sportág női változatát softballnak hívják – szerepelnek jobban.

baseball

Két-három éve a Sopron Westwind az ország egyik meghatározó élcsapatának számított, a legjobbak között tartották számon, Nagy Gábort pedig az év játékosának is megválasztották. A szövetségben azonban tavaly nyolcról hat csapatra csökkentették az élvonal létszámát, s mivel akkor a Westwind a 7. helyen végzett, egy osztállyal lejjebb „nyert” besorolást. A Westwind Sopron legjobb, legértékesebb játékosaira pedig természetesen „lecsaptak” az élvonalban maradt klubok, így a pár évvel ezelőtti sikercsapatot – a nevéből kiindulva – szinte szétfújta a nyugati szél... Most a gárda a megerősödött másodosztály 4. helyén végzett, viszont a serdülőcsapat szereplése igen szép reményekre jogosít. A Sopron Rangers néven szereplő utánpótlásgárda országos szinten az előkelő 4. helyen végzett.
Ami a lányokat illeti, Boros Miklós irányításával a Notebook Sopron Babes elnevezésű alakulat a hétcsapatos bajnokságban éppen lemaradva a dobogóról a negyedik lett, s a Magyar Kupában is ugyanezt az eredményt érte el. Ami a szereplés értékét növeli, hogy mindkét sorozatban igen sok fiatal, utánpótláskorú játékos szerepelt a soproni softballegyüttesben.
A szakvezető – aki egyben a szakág nemzeti csapatánál a másodedzői pozíciót tölti be – büszkén számolt be róla, hogy a válogatott keretnek nem kevesebb, mint öt soproni lány a tagja, név szerint Abosi Veronika, Scheid Zsuzsanna, Szántó Alexandra, Szántó Ágnes és Tóth Eleonóra. A nemzeti csapat jövőre Horvátországban Európa-bajnokságon szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stílusos ünnepi üdvözlet

Tombáczné Szemerédi Zsuzsanna szegedi mesterfodrász egyéni karácsonyi kompozíciója a szakma… Tovább olvasom