Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A súlytalanságot már átélte

Folytatás az 1. oldalról.

Az első magyar származású qrturista nyolc napot tölt majd a Nemzetközi prállomáson. 2006 októbere óta készül komolyan az qrbe, idén januárban már a centrifugaedzésen is túlesett. Utazását várhatóan április 7-én kezdi meg. A nemzetközi hírq tudós www.charlesinspace.com címmel weboldalt hozott létre, melyen blogok, képek, videofelvételek láthatók, olvashatók, s kérdezni is lehet Charles Simonyitól.
A legutolsó angol nyelvq bejegyzése napján Simonyi már a súlytalan repülést gyakorolta. „Ma érkezett el az úgynevezett parabolikus repülések napja, amikor is összesen húsz alkalommal húsz-húsz másodpercre elérhetem a súlytalan zuhanás állapotát.” A beszámoló alapján a repüléshez az qrutazók egy IL–76-os katonai repülőt használtak. A gépen nem volt ablak, így nem a külvilág látványából, hanem a motorok bömbölő hangjából és a hatalmas gyorsulás leírhatatlan érzéséből következtettek arra, hogy néhány másodpercen belül elérik a súlytalanságot. Az expedíció befejeztével súlytalancsoportkép is készült.
A bejegyzések között koráb-

biakat is olvashatunk: Charles Simonyi részletesen beszámol az orosz Csillagvárosba való megérkezéséről, az első sajtótájékoztatóról, és a különböző szimulációs túlélési gyakorlatokról, de az qrhajósétrend részleteibe is beavatja az olvasót.
Egyházasfalun Eső János polgármester elmondta, épp a napokban talált híreket az interneten unokatestvéréről, Charles Simonyiról. – Fotókat és írásokat is találtam róla és a jachtjáról, de az qrutazás időpontjáról is innen értesültem – mondja Eső János. – A családnak arról egyelőre nincs híre, hogy Charles mikor jön újra Magyarországra, de bízom abban, hogy a nyári, családi ünnepeinkre újra hazalátogat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvező szerződést kötöttek

Mától – néhány nap után – ismét a médiaközpontból sugározzák a regionális körzeti stúdió… Tovább olvasom