Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

A szempillaragasztás titkai

A műszempillával kiegészített smink viselőjét titokzatosságba burkolja. Szakszerű felvitellel láthatatlanná válik, ugyanakkor sejtelmessé teszi a tekintetet.
A tincses szempilla felhelyezésének módját követhetik most nyomon. A tincses szempilla három méretben kapható: S – rövid, M – közép és L – hosszú. Természetes szőrből készült, három-négy szál van csokorba kötve, és szépen ívelt.

A kifestetlen szempillát szempilla-göndörítővel göndörítsük, majd szemöldökcsipesz segítségével vegyük ki a pillát a tartóból. Mártsuk a szempilla tövét a szempillaragasztóba, de csak annyira, hogy egy gombostűfejnyi ragasztó kerüljön rá. Várjunk néhány másodpercet, majd óvatosan illesszük a külső szempillánk tövébe szorosan, a valódi pillánk fölé. Úgy fordítsuk a csipeszt, hogy a tincses pilla íve megegyezzen a saját szempillánk ívével. Vigyázzunk, hogy ne hagyjunk rést köztük! Kívülről befele haladva ragasszuk fel a tincses pillát úgy, hogy 2–3 mm-es közöket hagyjunk. Kevesebbet, ha kicsi a szemünk, többet, ha nagyobb. A pupilla magasságában hagyjuk abba a műveletet. Várjunk, amíg megszárad a ragasztó (néhány perc), majd fessük ki a szempillánkat a szokásos módon. Óvatosan fésüljük ki az összecsomósodott szálakat. Ha nagy az eltérés a saját és a műpilla hossza között, kisollóval vágjuk rövidebbre.

Ne keseredjünk el, ha nem sikerülne első nekifutásra tökéletesre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyertük a tatárjárást?!

Mi, magyarok nyertük meg a tatárjárást?! A kérdésre a szakminisztérium által segédkönyvvé… Tovább olvasom