Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A szemüveg

Nyár elején csináltattam egy szemüveget az egyik szupermarketben fészkelQ optikában. Drága volt, ám a nagybevásárlások miatt kényelmesen útba esett (külön autózásba vagy idQbe nem került) és optometrikus nézte meg a szememet. Aztán még nyáron egy levételnél eltört a keret. Visszavittem hát s közölték, hagyjam ott, ezervalahány forint lesz.

De hát még három hónapos sincsen! A hölgy szerint ez nem számít, biztos rosszul használtam: például nem egy, hanem két kézzel kell levenni. Töredelmesen bevallottam, hogy ez igaz. Egy kézzel kapom le kereteimet immár 45–46 éve.
Elvittem másik helyre, ahol még kor szerinti engedményt is kaptam – ugyanis tartalék szemüveget is csináltattam. Tél elején fityegve kezemben maradt a szára, nemcsak kiesett a minicsavar, hanem eltört a minihenger, amibe belement. Nemhogy megjavították, hanem ingyen új keretbe helyezték. És nem oktattak ki, miként vegyem le, így aztán én azóta is egy kézzel kapom le, ha írok vagy olvasok (szóval, ha nem kell). Tudom, a legjobb az lenne, ha fel se raknám a szemüveget, hiszen némelyikünknek ortopéd feje van, hasáb vagy kocka, kerek meg tojásdad... s inkább egy kemény tokba téve nyugalmas fiókba kellene helyezni...
Amikor GyQrbe kerültem, húsz éve, ha jól emlékszem csak egyetlen helyen, Háczkynál lehetett szemüveget csináltatni. (Jó is volt az, csak már nem szeretek annyit gyalogolni.) Az idQk folyamán sok látszerbolt nyílt, én is voltam még négyben, ám csak most utoljára éreztem, hogy a minQség is nQtt, nemcsak a mennyiség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint pénzbehajtás zajlik Magyarországon

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van - mondta Orbán Viktor a Fidesz Jövőnk című konferencia sorozatának februári témáját lezáró rendezvényén, A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el egy jobb minőségű élethez. Tovább olvasom