Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A szépségiparban élve

Nagy szemekkel, kreol bőrrel és manökenalkattal áldotta meg a sors Köves Szabinát.

Névjegy: Köves Szabina

Kedvencei

Könyv: Folyó istene
Film: Micsoda nő!
Zene: Groowhouse
Étel/ital: bolognai spagetti/pińa colada
Színész: Tom Cruise
Nagy szemekkel, kreol bőrrel és manökenalkattal áldotta meg a sors Köves Szabinát, így nem tartozik a meglepetések kategóriájába, hogy az újkéri hölgy a soproni elődöntőből kvalifikálta magát a Szépség Határok Nélkül szépségverseny júniusi fináléjába.

Bátyja már kirepült a családi fészekből, de a 22 éves Szabina még a szüleivel él az újkéri házban. Kozmetikusként dolgozik falujában, de Sopronhorpácson is szépíti az erre a szolgáltatásra igényt tartó hölgyeket.

Köves Szabina
Tapasztalatai szerint a fiatalok rendkívül befolyásolhatóak, összevissza vásárolnak mindenféle szert, amit a reklámokban beléjük sulykolnak, kevésbé fogadják meg a szakemberek tanácsait. Számos diáklány alapozót használ napi rendszerességgel, így később csodálkozni fognak, hogy a bőrük mitől öregedett meg az „évjáratukhoz képest" olyan hamar. Bőrünk nem tud kellően lélegezni, ha az alapozó eltömíti a pórusokat és szárító hatású is, így az arc könnyebben ráncosodik, de egyeseknél pattanások formájában köszön vissza a „dekorációs anyag" használata.

Heti egy-két alkalomnál többször nem szabadna alapozót használniuk a tini lányoknak, csak akkor, ha fontos rendezvényre, társaságba mennek. Persze ez egy ördögi kör, mert sokan pont azért kenik magukat gyakran, mert nem tartják bőrüket szépnek. Szabina meglátása szerint faluhelyen a negyven év felelti korosztály igen ritkán jár kozmetikai szalonba, pedig nekik lenne a kezelésekre inkább szükségük.

Szolárium is található Szabina üzletében. Mint mondja, az tényleg káros, ha valaki heti háromszor fekszik a csövek alatt húsz percig, de a heti kétszeri 4–8 perces kezeléssel nincs gond, vagyis a mértékletességet kell szem előtt tartani. Előfordult, hogy valaki mindennap be akart feküdni hosszabb időre, de az egészség fontosabb az üzleti szempontoknál, és Szabinának sikerült a vendéget a helyes útra terelnie.

Köztudott, korunkban a barna bőr a divat. Szabina igencsak szerencsés, nem kell vendégnek lennie saját üzletében, mert kreol bőrrel született: se a természetes, se a mesterséges napfürdőzésre nincs szüksége, hogy a kívánt hatást elérje.

Egy éve Jaksity Kata modelliskoláját végezte el Szabina. Szinte minden héten hívják válogatásra, de ilyen hatalmas távolságból nem utazhat rendszeresen, s a munkáját sem hanyagolhatja el. Száz embert tényleg csak úgy lehet megnézni a válogatáson, ha a modelleknek csupán öt perc jut a döntnökök előtt. Az utazásra rámegy a lány egész napja, s akkor még a költségek szóba sem kerültek. Vagyis logisztikai és anyagi szempontból jóval szerencsésebb lenne Szabina, ha egy jól prosperáló osztrák ügynökség is felfedezné...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fapados cégek drágállják az új Ferihegy 1-es árakat

A Budapest Airport cáfolja, hogy a megújuló Ferihegy 1-es szolgáltatásaihoz képest magas áron… Tovább olvasom