Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

A színesfémlopás ellen nem elég törvényt módosítani

Az MDF továbbra is a színesfémlopás és az orgazdaság büntetési tételeinek szigorítását képviseli, azonban pontosabban határozná meg a színesfém fogalmát - áll az ellenzéki párt vasárnapi közleményében.
Az MDF szerint a büntető törvénykönyv (btk.) módosítása önmagában nem oldja meg a problémát, ám a hatályos jogszabályok következetesebb betartása javítana a jelenlegi helyzeten.

Az MDF továbbra is elkötelezett a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása mellett, ehhez azonban szükség van a színesfém, nemesfém, feketefém pontos meghatározására - derül ki a közleményükből. Az ellenzéki párt emellett a törvény hatálybalépését is elhalasztaná, így biztosítva elegendő időt az abban foglaltak teljesítéséhez.

Az MDF reagált a KDNP parlamenti képviselőjének ugyanebben a témában tartott pénteki sajtótájékoztatójára. Salamon László akkor azzal vádolta az MDF-et, hogy a büntetési tételek szigorítása céljából februárban a KDNP-vel közösen benyújtott módosító törvényjavaslatukat "az eredeti szándék gyenge karikatúrájává" tették, melynek következtében visszavonták azt.

Az MDF értetlenül áll a pénteken elhangzottak előtt. Álláspontjuk szerint ugyanis az MDF által májusban benyújtott módosító indítvány lényege, hogy a színesfém meghatározásáról, annak pontos leírásáról külön igazgatási jogszabályban kell rendelkezni. E megoldás a jogbiztonságot szolgálja - zárul az MDF közleménye.

Olvasóink írták

 • 5. az mdf is a terrorista fémtolvajokat védi, akik kisiklatják a vonatokat, mert ellopják a csavarokat. 2008. szeptember 22. 20:30
 • 4. grenadle 2008. szeptember 21. 14:50
  „Az előzőből idézve:
  "Színesfémek: A fémek mindegyikét színesfémnek nevezzük, kivétel a vas, és annak ötvözetei."
  Marha nehéz a definíció. Nyilván egy banki aranyrablás nem esik egy súlycsoportba a rézkábelek kibelezésével. Csak azt nem értem, miért kellene a vasét másképp szabályozni, ld. 1-2 hozzászólás.”
 • 3. grenadle 2008. szeptember 21. 14:46
  „Egy kis segítség Dávid Ibolyának és a többi törvénykezési impotensnek:
  http://www.antiskola.eu/referaty_hu/index.php?page=show_detail&come_from=home&id=23820”
 • 2. zweistein 2008. szeptember 21. 14:37
  „Szinte már látom is a kibúvókat: Tévedésből loptak színesfémet, mert azt hitték, hogy csak vas.”
 • 1. zweistein 2008. szeptember 21. 14:35
  „Nevetséges!! Komoly szakmai előkészítésre van szükség, talán hónapokig is eltart, mire rájönnek, hogy a vas nem színesfém. A tolvajok meg előtte analizálgatják a vasúti síneket, nincs-e benne egy kis réz, vagy ólom. Kíváncsi vagyok az alumínium esetében mire jutnak. Az ezüst sem határozottan színes. Fém, az fém, kit érdekel, hogy miért siklik ki egy vonat, vagy megy föl az átjáróra egy autó, mert nem működik a jelzőberendezés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már haza is mehetett mind a tizenöt előállított

A rendőrség senkit sem vett őrizetbe a szombat esti rendbontások idején előállítottak közül. Mindenkit hazaengedtek még az éjszaka. Tovább olvasom