Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A sztrájktörvény módosítását fontolgatja a minisztérium

A sztrájktörvény módosítását fontolgatja a munkaügyi minisztérium - értesült a Népszava. A lap úgy tudja a szaktárca már készen áll a módosítások előkészítésére, vannak ugyanis olyan joghézagok, amelyeket a kormány szerint pótolni kellene.
Nincs például megfelelően szabályozva az elégséges szolgáltatás kérdése. Emiatt olyan eljárást vezetnének be, amely garantálja a megállapodást erről. Szabályoznák azt is, hogy hány nappal korábban kellene bejelenteni a munkabeszüntetést. A lap informátora ugyanakkor hozzátette: a törvény kétharmados, így lehet, hogy soha nem megy át a parlamenten. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének az elnöke a lapnak azt mondta, ha a kormány "babrálni kezd" a törvénnyel akkor a sztrájkhoz való alapjog sérülhet.

Olvasóink írták

 • 6. amelie. 2008. március 03. 11:26
  „Timmyvel értek egyet, és hozzátenném, hogy akik ennyire védik a sztrájkjogokat, valószínűleg nem érintettek a mindenapi vasúti közlekedésben. Ha azok lennének, nem elleneznék azt, hogy ha már kellemetlenségeket kell átélnünk, legalább tudjunkróla, fel tudjunk rá készülni, és főleg ne veszélyeztesse a biztonságunkat... Kíváncsi lennék, milyen hozzászólások születtek volna, ha ezt a javasatot nem a kormány, hanem az ellenzék teszi... de nem akarom látatlanban kikezdeni bárki önálló ítélőképességét.”
 • 5. magyaro 2008. február 27. 18:04
  „Timmy menj vissza a szocializmusba, ott a párt irányította a szakszervezetet és nem lehetett sztrájkolni.
  "alapjog a munkához való jog" ezt mond a szeretett kormányodnak, de ne annak aki nem talál munkát, de ne, hogy azt válaszold, hogy nem is akar dolgozni, mert sajnos sokan akarnának, de nem találnak munkát, a nagy gazdasági "fellendülés" miatt.”
 • 4. Kért Elek 2008. február 27. 17:55
  „Javaslom, ezután csak akkor lehessen sztrájkolni ha lezajlott róla egy népszavazás.
  Szerintem nevetséges, hogy egy sztájkot napokkal elötte be keljen jelenteni.”
 • 3. Timmy 2008. február 27. 12:10
  „Szerintem meg pont ideje lenne, ha végre nem lehetne a sztrájkolgatással akadályozni az emberek alapvető jogainak érvényesülését - alapjog a munkához való jog, de ehhez el is kell tudni jutni a munkahelyekre, és sok ezren vannak, akik szerencsétlenségükre a vasutat kénytelenek igénybe venni, más lehetőség híján! Gaskóék erőteljesen csorbítják ezt az alap jogot, tehát igenis kell az, hogy szabályozzák az elégséges szolgáltatást, meg azt is, hogy időben be kelljen jelenti, ha sztrájkolgatni támad kedvük, hogy erre mindenki feltudjon készülni!”
 • 2. Jo Bacsi 2008. február 27. 09:29
  „Vissza a KOMMUNIZMUSBA!!!!!!
  Dictatura es allamhatalom.”
 • 1. 621 2008. február 27. 07:38
  „Igaza is lehet Borsiknak, bár ennél már csak az a felháborítóbb, ha csahosgasko babrálni kezd a sztrájk intézményével, meg az ország idegeivel, - utasításra”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csupán az osztrák bőrgyárak okozzák a Rába habzását

Nem csupán az osztrák bőrgyárak okozzák a Rába habzását a vizsgálati eredmények szerint,… Tovább olvasom