Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A szurkolók remekeltek

kosárlabda Wisla Kraków 78 MKB-Sopron Euroleasing 66 (25–26, 21–12, 17–13, 15–13)

Krakkó, női Euroliga-mérkőzés, 1000 néző. V.: Csernova (orosz), Grieving (német)


SKEROVIC 19/9
CANTY 10
DE FORGE 20/15
Trzesniewska
Wielebnowska 8
Cs.: VILIPIC 14, Trafimava 7, Krawiec, Gburczyk.
Edző: Elmedin Omanic
Németh 5/3
Károlyi 8/6
Gorbunova 7
Cserny 6
MATOVIC 16
Cs.: Honti 6, Branzova 9, Horváth Zsuzsa 9, Kocsis.
Edző: Székely Norbert
Munkatársunk helyszíni jelentése.
Nem kis riadalmat okozott a soproniaknál, hogy az elutazás előtti utolsó edzésen Horváth Zsuzsa véletlenül belekapott Honti Kata bal szemébe. Az ifjú bedobót főleg az első krakkói napon, azaz kedden még igencsak zavarta a szemsérülése, ám végül természetesen vállalta a játékot. A találkozó szenzációs hangulatban kezdődött, köszönhetően a közel száz mindenre elszánt, zöld-sárgában pompázó soproni vendégszurkoló-tábornak.
Károlyi triplája csak fokozta a soproni drukkerek euforikus hangulatát. Ezután azonban Skerovic és De Forge vezetésével zsinórban 9 krakkói pontot láthatott a publikum, meg azt, hogy a hazaiak sokkal erőszakosabban, határozottabban kosaraztak, mint a – főleg támadásban – kissé gyámoltalan soproni együttes. A fordulatot Honti Kata pályára lépése hozta meg, nem látszott rajta, hogy bármiféle baleset is történt volna vele. Megrázta magát Matovic is és átmenetileg fordított a Sopron. Miután azonban Németh ügyes labdaszerzése és büntetői zöld-sárga előnyt eredményeztek, kicsit túlpörögtek Székely Nobert tanítványai. Ezt De Forge vezérletével azonnal kihasználta a Kraków, az ő jó játéka pedig magával ragadta Skerovicot és Vilipicet.
A második szakasz első fele soproni szempontból felért egy lidércnyomással. Minden tekintetben felülmúlta a gyámoltalannak tűnő zöld-sárga alakulatot a Wisla, amely két amerikai játékosa, Canty és De Forge révén egy 16–3-as rohamot vezetett elő öt és fél perc alatt. A negyed közepén aztán legalább támadásban javult valamit az MKB, néhány szép akciót vezetve kiegyenlítetté tették a játékot. A félidő hajrájában a krakkóiak is hibáztak, eladtak néhány labdát, így a játékrész végén 6 pontra zárkózott fel Székely Norbert együttese.
Másfél percig egyetlen De Forge-büntető volt az össztermés a második félidő elején és a folytatásban is a krakkóiak voltak jobbak. Amikor lehetőség volt a felzárkózásra, Csernyi labdaszerzése után Németh ziccert hibázott, De Forge pedig a túloldalon triplát dobott. Így öt pont helyett tíz lett... A folytatásban Károlyi ugyan vállalkozott, ám neki nem ment a dobás, a többiek pedig szinte pánikszerűen menekültek a labdától és azzal együtt a felelősségtől is. A támadójátékban továbbra is alibizett a soproni játékosok többsége. Tény, hogy Csernova bírónő is „tett” annak érdekében, hogy ne kerüljön tíz ponton belülre a soproni együttes, ám hogy ez nem sikerült, azt elsősorban saját maguknak köszönhették.
Soproni oldalról ezen az estén messzemenően a legjobb teljesítményt a szurkolótábor nyújtotta, amely végig szívvel-lélekkel buzdította az együttest.
Székely Norbert: – Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést, amikor nagyon gyenge védekezéssel negyvenhat pontot kaptunk. Rosszul rendeződtünk vissza és emellett is nagyon sok hárompontost kaptunk.
Elmedin Omanic: – Gratulálok a játékosaimnak, mert egy nagyon jó erőkből álló Sopront győztünk le. A sikerünket elsősorban jó védekezésünknek köszönhettük, és annak, hogy igen jól dobtuk a hárompontosainkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom